Elena Tănase, susţinătoarea tinerilor cu Sindrom Down

1 54404 original jpg jpeg

Se întâmplă frecvent ca un copil cu dizabilităţi să fie marginalizat de societatea în care trăieşte. Însă „datoria părintelui este aceea de a lupta pentru el, de a-l iubi necondiţionat şi de a-l ajuta să meargă mai departe.“ Acestea sunt vorbele Elenei Tănase, o mamă care luptă pentru copiii cu Sindrom Down.

Din dorinţa de a-i oferi o viaţă normală copilului ei,Elena a început recuperarea lui Doru la câteva luni după naştere. „Alături mi-au fost şi alte mămici care aveau copii cu acest sindrom. E minunat când cineva îţi e alături,te încurajează şi-ţi dă o speranţă pentru viitor“,spune Elena. După 20 de ani de ambiţie,muncă,dezamăgiri şi speranţe,mai exact în anul 2007,ea a scris prima carte de specialitate intitulată „Dincolo de aparenţe“.

„În această carte vorbesc despre naşterea,copilăria,adolescenţa şi maturitatea unui copil cu Sindrom Down. Mi-am dorit să fie un ghid pentru tinerele mame care au copii cu dizabilităţi“,argumentează ea. Dar lupta cu această boală nu înseamnă doar îngrijire fizică,ci este important şi modul în care te comporţi şi gândeşti când eşti pusă în faţa unei asemenea situaţii.

De aceea,Elena a lansat după doi ani cea de-a doua carte – „Campionii Destinului“,o pledoarie pentru depăşirea condiţiei în viaţă,pentru iubire şi devotament:„Am reuşit să împletesc în această carte trăirile unei mame încercate de destin cu viaţa unor tineri cu dizabilităţi.“

simeon stalpnicul png

Cu sprijinul necesar,Doru a reuşit să depăşească multe dintre greutăţile bolii,ceea ce a determinat-o pe Elena să le redea speranţa celor din jur,printr-o nouă carte pe care a scris-o în anul 2011. „Lecţia de viaţă“ evidenţiază stilul de viaţă al fiului ei,care deşi a fost afectat de Sindromul Down,a făcut eforturi foarte mari ca să poată să aibă o soartă mai bună. „Dăruiesc aceste cărţi atât familiilor care se confruntă cu astfel de probleme,cât şi celor care au copii sănătoşi,din dorinţa de a-i ajuta să înţeleagă mai bine acest chin de zi cu zi.“

Elena Tănase nu s-a rezumat doar la informarea oamenilor cu privire la etapele din viaţa unei persoane cu dizabilităţi. Prin intermediul asociaţiei „Dai o şansă“,pe care a înfiinţat-o acum şapte ani,ea luptă neîncetat pentru ca Doru şi ceilaţi copii din asociaţie să nu se lase răpuşi de suferinţă şi de boală. „Prin muncă,ambiţie şi,mai ales,prin dragoste de mamă se poate tinde spre normalitate. Aceşti tineri sunt dovada vie a victoriei în lupta cu acel cromozom în plus pe care l-au căpătat la naştere “,încheie ea. 

Elena  Tănase

Locuieşte în Alexandria,are 58 de ani şi,din anul 2006,a înfiinţat ca organizaţie non-profit asociaţia „Dai o şansă“-Centrul de zi „Sf. Teodor“.

Realizări:Începând cu 2007,Elena Tănase a scris trei cărţi cu scopul de a le veni în ajutor tuturor mămicilor care au copii ce suferă de Sindromul Down. De asemenea,prin înfiinţarea asociaţiei,ea ajută zi de zi 20 de tineri cu dizabilităţi să răzbată prin greutăţile vieţii,chiar dacă destinul le-a fost presărat cu suferinţă.

Votează povestea preferată şi poţi câştiga!

Trimite SMS la 1399 cu textul POVESTETANASEpentru povestea femeii care ajută copiii cu Sindrom Down.Eşti înscris automat la tragerea la sorţi pentru unul dintre cele 5 premii-surpriză.Costul unui SMS este de 0,30 euro şi este valabilîn reţelele Orange,Vodafone şi Cosmote.Recente

Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg
Meredith Gray jpeg