Festivalul Internaţional de film KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tânăr

1 kinodiseea tulcea 2021 1 jpg jpeg

După ce îşi încheie programul la Bucureşti, Festivalul internaţional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediţie, soseşte la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între 30 septembrie şi 3 octombrie.

Vreme de doisprezece ani, KINOdiseea a adus în atenţia publicului bucureştean filme în premieră în Europa de Sud-Est sau România, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul internaţional şi de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri internaţionale precum Berlin, Sundance, sau festivaluri de profil cu tradiţie, producţii cu tematici educative şi sociale, care nu intră în reţeaua clasică de distribuţie.

Anul acesta, KINOdiseea revine la Tulcea cu 6 lungmetraje europene şi un film românesc. Filmele se adresează copiilor, famililor şi profesorilor, dar şi cinefililor. Proiecţiile vor avea loc în fiecare zi, de joi până duminică, de la ora 10:00 (proiecţii dublate în limba română) şi la 12:00 (proiecţii subtitrate în limba română). Pe lângă proiecţiile de filme, copiii sunt aşteptaţi la 3 ateliere de incursiune în culisele cinematografiei coordonatate de Paul Grec şi Andrei Răuţu.

stanga
dreapta
2 kinodiseea tulcea 2021 2 jpg jpeg

Filmele din programul KINOdiseea Tulcea sunt:

STRĂJERII DELTEI (regia: Liviu Mărghidan, 2021, România, 85 minute, clasele II - V)

Sinopsis: Mai mulţi copii îşi petrec vacanţa de vară într-o tabără din Delta Dunării, unde învaţă cum să supravieţuiască în sălbăticie. Într-o zi, în timp ce curăţă apele Deltei de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric. Acum copiii au o misiune importantă!

SISTERS / SURORILE - VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE, (regia: Silje Salomonsen & Arild Østin Ommundsen, 2020, Norvegia, 78 minute, clasele II - VII).

Sinopsis: Cel mai apreciat film european pentru copii al anului, premiat în cele mai multe dintre festivalurile la care a fost selecţionat,  spune povestea a două surori foarte diferite între ele, Vega (9 ani) şi Billie (5 ani), care pleacă într-o excursie în sălbatica natură norvegiană împreună cu tatăl lor. Aventura lor este cât se poate de distractivă, însă tatăl se accidentează şi se răneşte, iar cele două fete trebuie să găsească ajutor, înfruntând animalele sălbatice, una pe cealaltă şi propriile lor temeri, în cele din urmă, ajungând să îşi salveze singure tatăl.

MARTIN AND THE MAGICAL FOREST / MARTIN ŞI PĂDUREA MAGICĂ, (regia: Petr Oukropec, 2021, Cehia, Slovacia, Germania, 80 minute, clasele II - VII)

Sinopsis: Martin, care locuieşte la oraş, îşi petrece vara într-o tabără aflată în pădure. I se pare enervant să nu aibă acces la internet, însă uită complet de acest lucru, atunci când descoperă că în pădure există creaturi care au nevoie de ajutorul lui, pentru a opri proiectele de construcţie care se demarează în zonă. Un film inteligent şi plin de aventuri, în jurul tematicii protejării mediului înconjurător.

BUSTER'S WORLD / LUMEA LUI BUSTER, (regia: Martin Miehe-Renard. 2021, Danemarca, 85 minute, clasele IV - VIII)

Sinopsis: Chiar şi atunci când are de înfruntat dificultăţi, Buster (11 ani) nu îşi pierde niciodată simţul umorului – este optimist şi ambiţios şi îşi doreşte să devină unul dintre cei mai mari magicieni pe care i-a văzut Danemarca. Visul lui cel mai mare este să câştige concursul de talente, aşa că Buster se antrenează în fiecare zi alături de bătrânul său prieten Dl. Larsen, care este un bun cunoscător al magiei. Cu toate acestea, Buster are câteva obstacole de depăşit, mai ales că bătăuşul şcolii, Simon-Olaf, nu este doar cel mai acerb concurent din concurs, ci îşi doreşte de asemenea să o cucerească pe Joanna, fata de care Buster este îndrăgostit. Lucrurile se complică şi mai mult atunci când sora sa cu dizabilităţi îi cere ajutorul, iar sănătatea domnului Larsen se deteriorează.

JACKIE ŞI OOPJEN, (regia: Annamaria van de Mond, 2020, Olanda, 90 minute, clasele I - VIII)

Sinopsis: Jackie şi Oopjen, filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, este o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile şi operele de artă ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetiţa de 12 ani a unui custode, descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezeşte la viaţă. O prietenie puţin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută.

F VINE DE LA FERICIRE / H IS FOR HAPPINESS, (regia John Sheedy, 2019, Australia, clasele II - VIII)

Tânăra Candice Phee se regăseşte într-o misiune aventuroasă când, ca parte a unui proiect de la şcoală, devine mediatoare în familia ei certăreaţă şi tristă. Candice este entuziastă şi amuzantă şi îşi dedică timpul încercând să îi înveselească pe cei din jurul ei. Noul ei coleg, Douglas Benson, crede că ea a venit dintr-o altă dimensiune, dar îi devine un aliat de nădejde în misiunea ei. Filmul este ecranizarea cărţii lui Barry Jonsberg - “My Life as an Alphabet” şi ilustrează diferitele faţete ale vieţii între o pădure fantastică, plină de magie şi conservatorismul unui mic oraş.

SPACE BOY, (regia: Olivier Pairoux. 2021, Belgia, 100 minute, clasele IV - VIII)

Sinopsis: La scurt timp după ce se mută într-un oraş nou împreună cu tatăl său, Jim, un băieţel talentat de 11 ani, trebuie să participe la o competiţie a tinerilor pasionaţi de ştiinţă, împreună cu noua sa colegă de clasă, Emma. Jim o convinge ca împreună să construiască în secret un balon cu aer cald. Încercând să îndeplinească dorinţa tatălui său de a ajunge în spaţiu, Jim o poartă pe Emma într-o aventură care îi apropie pe cei doi.

Program Teatrul Jean Bart:

30 septembrie, ora 10:00 - JACKIE ŞI OOPJEN (dublat în limba română), clasele I - IV

30 septembrie, ora 12:000 - STRĂJERII DELTEI, clasele I - VIII

30 septembrie, ora 14:00 - ATELIER DE EDUCAŢIE AUDIOVIZUALĂ, coordonator Paul Grec

1 octombrie, ora 10:00 - F VINE DE LA FERICIRE (dublat în limba română), clasele IV - VII

1 octombrie, ora 12:00 - SISTERS- VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE, clasele IV - VII

1 octombrie, ora 14:00 - ATELIER DE EDUCAŢIE AUDIOVIZUALĂ, coordonator Andrei Răuţu

2 octombrie, ora 10:00 – SISTERS - VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE (dublat în limba română), clasele II - VII

2 octombrie, ora 12:00- LUMEA LUI BUSTER, clasele IV - VIII

2 octombrie, ora 14:00- ATELIER DE EDUCAŢIE AUDIOVIZUALĂ, coordonator Paul Grec

3 octombrie, ora 10:00- MARTIN ŞI PĂDUREA MAGICĂ (dublat în limba română), clasele II - VII

3 octombrie, ora 12:00- SPACE BOY, clasele IV - VIII

Mai multe detalii despre filmele şi programul festivalului sunt disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ şi pe www.facebook.com/kinodiseea.

Rezervările se fac la adresele de e-mail monica@asociatiametropolis.ro

KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, co-finanţat din bugetul local al Primăriei Municipiului Tulcea, acţiune co-finanţată de Consiliul Judeţean Tulcea, în parteneriat cu Teatrul Jean Bart, în parteneriat cu Institutul de cercetări eco-muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea, Esplanada Hotel, Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, Palatul Copiilor Tulcea, Radio România Constanţa şi TL News.Recente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg