FOTO Surprize în centrul Bucureştiului! Maşinile şoferilor, împodobite cu sute de lalele colorate

10 flori jpg jpeg

Suntem abia la începutul lunii februarie, dar în Bucureşti pare că a venit primăvara! Sute de lalele au împodobit maşinile bucureştenilor, cu ocazia acţiunii #tulipmania.

Nicu Bocancea, master florist internaţional, a umplut de sute de lalele parbrizele maşinilor dintr-o parcare bucureşteană în cadrul acţiunii #tulipmania din campania sa urban-socială #manifestpentrunormalutateşifrumos menită, de această data, să aducă primăvara mai devreme decât vrea calendarul şi să ajute oraşul să înflorească pe timp de iarnă şi frig.

„Astăzi am pus #surprizepebarbrize, pentru că am vrut să surprindem zâmbind şoferii copleşiţi de trafic, aglomeraţie, stress şi frig care au găsit cu greu un loc de parcare în Bucureştiul nostru sufocat. Ajutoarele noastre au fost câteva braţe de lalele pe care le-am împachetat în zeci de bucheţele şi le-am plasat pe maşinile înfrigurate. Ne place la nebunie să facem surprize frumoase oamenilor, să aducem dezinteresat zâmbete! Florile au parcă o supraputere de a aduce culoare, zâmbete şi optimism. Ma tot lovesc de vorba Cu o floare nu se face primăvară, iar eu simt să răspund de fiecare data că fiecare floare este o primăvară în sine prin frumuseţe şi prin efectele pe care le creează în sufletul oamenilor‟, povesteşte Nicu Bocancea despre modul în care un iubitor de flori poate ajuta oraşul să înflorească.

Pentru că adoraţia pentru lalele este mare şi molipsitoare, #surprizepeparbrize nu este nici primul, nici singurul episod din serialul #tulipmania, creat şi lansat pe străzile din Bucureşti de către Nicu Bocancea.

Cu câteva săptămâni în urmă, cel mai premiat master florit român a construit un candelabru de exterior din „cele mai iubite flori de primăvară‟: „Acum câteva săptămâni ne-am dorit să aducem primăvara şi pe un mare bulevard din Capitală, aşa că am creat şi montat fix în mijlocul trotuarului un candelabru construit de noi din sute de lalele. Astfel trecătorii au simţit că le iese primăvara în cale. Am primit zeci de fotografii pe conturile de scoializare ale florăriilor noastre cu oameni care s-au pozat alături de candelabrul înflorit în mijlocul oraşului. Este o foarte mare bucurie pentru noi şi promitem să nu ne oprim aici, mai ales că sunt şi florişti din alte ţări ale lumii care aşteaptă construcţii florale mereu surprinzătoare de la noi, care ne-au luat exemplul şi care îşi înfloresc şi ei oraşele cu tot felul de construcţii florale‟, declară iniţiatorul campaniei floral-urbane #manifestpentrunormalitateşifrumos pe care o desfăşoară de aproape 2 ani de zile pe străzile din Bucureşti.

2 nicu bocancea lalele jpg jpeg

Nicu Bocancea: „Se spune că există 3000 de varietăţi de lalele‟

În simplitatea lor, lalelele au toate drepturile, dar şi motivele istorice pentru a fi adorate, consideră Nicu Bocancea: „Se spune că există 3000 de varietăţi de lalele, cumva cred că e imposibil ca om să nu găseşti o specie preferată de lalea. Ele acoperă întreaga paletă cromatică, există de la lalele albe, la lalele negre, sute de combinaţii de nuanţe şi culori. Există şi lalele bicolore, care sunt denumite flori de şah, lalele pestriţe, sunt unele care au petalele asemeni unor tablouri în care se combină mai multe culori şi nuanţe.

Istoria acestei flori este veche şi începe în secolul al XVI-lea, se pare că au apărut pentru prima dată în Munţii Hymalaia, însă au ajuns repede unele dintre cele mai populare şi iubite flori de pe întreg globul pământesc. Interesant este că tot lalelele se fac vinovate şi de prima criză economică europeană, atunci când s-a declanşat nebunia lalelelor şi când un fir de lalea costa o avere. O specie anume de lalea, Semper Augustus, a fost considerată cea mai scumpă floare din toate timpurile, un singur bulb din această specie fiind cumpărată cu echivalentul valorii unui teren de 49 000 de m pătraţi.

Însă dincolo de istoria lor vastă şi interesantă, lalelele rămân simbolul purităţii, al simplităţii şi al iubirii, ele sunt flori naţionale în mai multe ţări şi lor li s-au închinat multe elogii în artă, literatură, muzică, pictură de-a lungul timpului‟, explică geneza proiectului #TulipMania master floristul Nicu Bocancea ale cărui creaţii florale şi de decor pot fi urmărite în diverse locaţii din Bucureşti, în incinta florăriilor sale, pe site-ul https://www.florariairis.ro/ sau pe pagina sa de facebook - https://www.facebook.com/nicu.bocancea.Recente

Barbarella jpeg
WhatsApp Image 2023 06 02 at 00 58 51 jpeg
Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg