Garderoba-capsulă, o soluţie ieftină şi practică pentru hainele celor mici

1 copiialergand jpg jpeg

Garderoba-capsulă este o colecţie mică de haine şi încălţăminte, formată din piese versatile şi care se asortează uşor între ele. Este o soluţie pentru cei care doresc să aibă mai puţine haine, dar de o calitate mult mai bună. Deşi ideea nu este una nouă, tot mai multe persoane o adoptă, mai ales în contextul în care pandemia a provocat o adevărată criză economică. Soluţia poate fi aplicată atât în cazul adulţilor, cât şi al celor mici. Iată cum poţi construi una pentru copilul tău.

Începe cu o triere drastică

Schimbarea garderobei este obligatorie odată cu tranziţia la un nou sezon. În ceea ce priveşte garderoba celor mici, trebuie să te asiguri nu numai că au suficiente haine şi perechi de pantofi pentru noul sezon, dar şi că le mai vin şi sunt într-o stare acceptabilă. Trierea hainelor pentru cei mici ar trebui să aibă loc măcar de două ori pe an, în funcţie şi de temperaturile de afară, aprilie-mai, pentru sezonul cald, şi în octombrie-noiembrie, pentru cel rece. Dacă ai mai mulţi copii, începe cu cel mai mare, verificând mărimea hainelor şi starea în care se află acestea. Apoi stabileşte ce poate să mai poarte, ce poate fi folosit de cel mai mic, ce poţi să donezi şi ce trebuie să arunci. Treci la următorul copil şi fă un triaj similar al hainelor şi al perechilor de pantofi. Nu uita să fii atentă şi la cantitatea de haine pe care le păstrezi. Fiecare copil are propria sa morfologie şi este posibil să nu îi vină toate hainele pe care doreşti să le păstrezi de la fratele mai mare.

Stabileşte piesele pentru noua garderobă

O astfel de garderobă ar trebui să includă şapte - zece ţinute complete, care pot fi asortate între ele, printre care cel puţin una sport şi una mai elegantă. În cazul încălţămintei, alege două - trei perechi pe sezon. De exemplu, în sezonul cald, gândeşte-te la adidasi copii, tenişi, sandale din pânză şi papuci de plajă.

În momentul în care vrei să construieşti o garderobă-capsulă pentru cel mic, trebuie să iei în considerare câteva aspecte importante. De exemplu, gândeşte-te de câte ori speli rufe săptămânal, pentru că acest lucru este foarte important în stabilirea numărului de ţinute. Apoi, contează şi durata de utilizare, copiii fiind în continuă dezvoltare. Nu în ultimul rând, un copil de 2 ani nu va avea aceeaşi grijă de haine şi pantofi ca unul de 10 ani, de exemplu.

Fă o listă de cumpărături precisă

Fă o listă de cumpărături cât mai precisă posibil, pentru a economisi timpul pe care l-ai putea pierde prin magazine, dar şi pentru a nu aglomera prea tare garderoba. Alege întotdeauna piese care pot fi asortate cu hainele pe care copilul le are deja. Hainele pentru copii trebuie sa fie din materiale naturale, bumbac, lână fină etc., ce nu irită pielea şi sunt uşor de întreţinut. Încălţămintea trebuie să fie de calitate, din piele sau materiale care permit piciorului să “respire” şi cu talpa flexibilă.

O soluţie poate fi alegerea unei teme, respectiv un stil, o culoare de bază sau chiar o cămaşă preferată de la care să porneşti.

Un lucru pe care nu trebuie să îl uiţi este faptul că tu faci cumpărăturile, nu copilul. Trebuie să ai grijă să nu capitulezi în faţa unei rochii care ţi se pare extrem de drăguţă, dacă fiica ta are deja alte 15 în dulap. Iar dacă fiica ta este adolescentă, îi poţi explica faptul că tendinţele în modă durează puţin şi faptul că nu are în garderobă un anumit obiect nu este un motiv de tragedie.

Renunţă la cumpărături în avans

În perioadele de reduceri, ai putea fi tentată să faci cumpărături în avans. Totuşi, copiii, cel puţin cei mici, pot avea un ritm de creştere mai lent sau mai rapid decât cel preconizat. Acesta este motivul pentru care nu prea are sens să faci un stoc de haine pentru sezonul următor. Iar în ceea ce priveşte încălţămintea, lucrurile sunt şi mai complicate, pentru că este obligatoriu ca aceasta să fie probată înainte de achiziţie.

Garderoba-capsulă are numeroase beneficii: mai mult spaţiu în dulap, mai puţină dezordine, mai puţine haine de spălat, economii financiare. Atunci când cumperi mai puţine haine şi pantofi, vei putea alege lucruri de o calitate mai bună, care vor rezista mai bine în timp.

Sursa foto: Pexels.comRecente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg