Începe cea de-a XI-a ediţie KINOdiseea, la Bucureşti

2 kinodiseea 2019 jpg jpeg

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului internaţional de film pentru publicul tânăr va avea loc la Bucureşti, între 8 şi 13 noiembrie, la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Teatrul Apollo 111, Happy Cinema şi Muzeul Antipa – Sala Multimedia. Juriul acestei ediţii este format din actorii Crina Semciuc, Olimpia Melinte şi Cristian Popa.

Cea de-a XI-a ediţie a festivalului KINOdiseea aduce în atenţia publicului 4 filme de lungmetraj pentru copii mai mici, între 3 şi 7 ani, dublate în limba română, 4 lungmetraje pentru copii între 8 şi 14 ani, 3 filme pentru liceeni şi tineri cu vârsta de peste 15 ani, o retrospectivă Marvel care cuprinde 4 dintre cele mai iubite filme cu supereroi ale tuturor timpurilor, şi 5 calupuri de scurtmetraje pentru diferite categorii de vârstă. Programul complet pe www.kinodiseea.ro

Gala de deschidere a festivalului va avea loc la Cinema Gloria, pe 8 noiembrie la ora 19:00 şi va fi prezentată de actriţa şi cântăreaţa Aylin Cadîr. Ceremonia va fi urmată de proiecţia filmului olandez din competiţia KINOdiseea Junior – Vara mea extraordinară cu Tess, în regia lui Steven Wouterlood. Filmul a fost premiat la Berlinale 2019 şi este laureatul a numeroase premii la festivaluri europene dedicate publicului tânăr.

La gală vor fi prezenţi şi ambasadorii acestei ediţii a festivalului – actriţele Dana Rogoz şi Ada Condeescu, prezentatoarea Ştirilor Pro TV Amalia Enache şi Matei Dima (BRomania), care susţin valorile festivalului - educaţia copiilor prin cultură, vizionarea filmelor în cinematografe şi importanţa educaţiei audiovizuale a publicului tânăr.

„La KINOdiseea, îi ajutăm pe copii să descopere lumea prin cinematografie, prin filme care combină divertismentul cu educaţia. Cu atât mai mult în zilele noastre, când cei mici au acces la conţinut audiovizual pe tablete, telefoane, la televizor, este important ca ei să înţeleagă universul în care trăiesc, situaţiile cu care se confruntă alţi copii din alte ţări sau continente, să înveţe să discearnă informaţiile vizuale pe care le primesc zi de zi. Publicul tânăr are nevoie de festivaluri şi evenimente care să ofere producţii de calitate, la fel de mult cum au adulţii. Avem nevoie de generaţii viitoare preocupate social şi civic.” (Ligia Keşişian, director artistic).

La această ediţie, juriul competiţiei internaţionale KINOdiseea JUNIOR este format din actorii Crina Semciuc, Olimpia Melinte şi Cristian Popa.

Crina Semciuc - Cu o carieră extinsă în film şi TV, actriţa Crina Semciuc şi-a reorientat atenţia către scena de teatru, unde am putut-o vedea jucând numeroase roluri în spectacole pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti precum “Romeo şi Julieta, în regia lui Yuri Kordonsky, “Năpasta”, regia Radu Afrim, 2012, "Butoiul cu pulbere" de Dejan Dukovski, regia Felix Alexa, 2014, "Furtuna" după William Shakespeare, regia Alexander Morfov, 2014. Crina este absolventă UNATC, Bucureşti, clasa de actorie a prof. dr. Adriana Popovici, asistent Marius Gîlea, promoţia 2005 şi a obţinut premiul UNITER pentru cel mai bun debut în teatru pentru rolul Lena din piesa “Leonce şi Lena” şi a fost nominalizată la Premiile Gopo pentru rolul Yasmine din „Selfie“, regizat în 2014 de Cristina Iacob.

Cristian Popa - După un parcurs profesional pe scenele de teatru din România (Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti, Teatrul “Maria Filotti” din Brăila, Teatrul de Operetă Ion Dacian, Teatrul Act şi Teatrul Mic din Bucureşti) şi pe platouri de filmare TV, Cristian Popa a intrat în atenţia publicului internaţional în 2019 odată cu rolul lui Andrei din filmul Monştri, în regia lui Marius Olteanu, recompensat cu Premiul Publicului pentru debut la Festivalul de Film de la Berlin şi Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la TIFF (Transilvania International Film Festival).

Olimpia Melinte - Actriţa Olimpia Melinte, una dintre cele mai apreciate actriţe ale momentului, nominalizată la Premiile Goya (echivalentul spaniel al Oscarurilor) în 2014, categoria „Revelaţia anului“, pentru dublul rol din „Cannibal“, în regia lui  Manuel Martín Cuenca, este cunoscută din producţii precum serialul „Vlad“ de pe PRO TV, „#Selfie“ şi „#Selfie 69“ şi recent filmul spaniel „Sordo / The (Silent) War“, regizat de Alfonso Cortés-Cavanillas.

Mai multe detalii despre filmele din competiţie şi programul festivalului sunt disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ şi pe www.facebook.com/kinodiseea.

Biletele la filme pot fi achiziţionate de pe https://eventbook.ro/event/kinodiseeaRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg