Istoria pantofului cu toc - de la mocasini la stiletto

1 68371 original jpg jpeg

Tocul înalt îţi face glezna mai subţire şi îţi oferă o postură elegantă. Preferaţi de toate femeile din lume, pantofii cu toc nu trebuie să lipsească din garderoba noastră.

Faimoasa Marilyn Monroe declara despre aceştia “nu ştiu cine a inventat tocul înalt,dar femeile îi sunt datoare vândute acelui om!”.

Nu exista,inregistrat cum se cuvine in istorie,un inventator in adevaratul sens al cuvantului pentru tocul inalt. Pur si simplu,este un accesoriu care a fost preferat si pus in valoare de prostituatele venetiene,reginele britanice si creatorii de moda francezi. De la primii pantofi cunoscuti in istorie – niste incaltari ca niste mocasini,care dateaza inca din 3.500 i.H. şi au fost descoperiti intr-o pestera din Armenia – pana la stilurile sofisficate ale incaltarilor din zilele noastre,sa ii trecem pe toti in revista!

Platformele anilor 1400

Se pare ca incaltarile cu platforma,denumite Chopine,au fost purtate,in prima instanta,de prostituatele din Venetia. Inalti de 45cm,acesti pantofi aveau,inainte de toate,un scop practic:le ofereau femeilor usoare posibilitatea de-a se ridica – la propriu – deasupra rivalelor pentru a avea o perspectiva mai ampla asupra situatiei,ceea ce face le facilita,de fapt,accesul la noi clienti. Ulterior,au fost folositi de aristocratele din Italia si Imperiul Otoman din simplul motiv ca,purtand asemenea incaltari complet incomode,confirmau perceptia ca posesoarele unor asemenea pantofi trebuie sa fi fost atat de bogate,incat nu aveau nevoie sa munceasca si nici chiar sa se deplaseze dintr-un loc in altul.



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg