Istoria pantofului cu toc - de la mocasini la stiletto

1 68371 original jpg jpeg

Tocul înalt îţi face glezna mai subţire şi îţi oferă o postură elegantă. Preferaţi de toate femeile din lume, pantofii cu toc nu trebuie să lipsească din garderoba noastră.

Faimoasa Marilyn Monroe declara despre aceştia “nu ştiu cine a inventat tocul înalt,dar femeile îi sunt datoare vândute acelui om!”.

Nu exista,inregistrat cum se cuvine in istorie,un inventator in adevaratul sens al cuvantului pentru tocul inalt. Pur si simplu,este un accesoriu care a fost preferat si pus in valoare de prostituatele venetiene,reginele britanice si creatorii de moda francezi. De la primii pantofi cunoscuti in istorie – niste incaltari ca niste mocasini,care dateaza inca din 3.500 i.H. şi au fost descoperiti intr-o pestera din Armenia – pana la stilurile sofisficate ale incaltarilor din zilele noastre,sa ii trecem pe toti in revista!

Platformele anilor 1400

Se pare ca incaltarile cu platforma,denumite Chopine,au fost purtate,in prima instanta,de prostituatele din Venetia. Inalti de 45cm,acesti pantofi aveau,inainte de toate,un scop practic:le ofereau femeilor usoare posibilitatea de-a se ridica – la propriu – deasupra rivalelor pentru a avea o perspectiva mai ampla asupra situatiei,ceea ce face le facilita,de fapt,accesul la noi clienti. Ulterior,au fost folositi de aristocratele din Italia si Imperiul Otoman din simplul motiv ca,purtand asemenea incaltari complet incomode,confirmau perceptia ca posesoarele unor asemenea pantofi trebuie sa fi fost atat de bogate,incat nu aveau nevoie sa munceasca si nici chiar sa se deplaseze dintr-un loc in altul.Recente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg