Istoria pantofului cu toc - de la mocasini la stiletto

1 68371 original jpg jpeg

Tocul înalt îţi face glezna mai subţire şi îţi oferă o postură elegantă. Preferaţi de toate femeile din lume, pantofii cu toc nu trebuie să lipsească din garderoba noastră.

Faimoasa Marilyn Monroe declara despre aceştia “nu ştiu cine a inventat tocul înalt,dar femeile îi sunt datoare vândute acelui om!”.

Nu exista,inregistrat cum se cuvine in istorie,un inventator in adevaratul sens al cuvantului pentru tocul inalt. Pur si simplu,este un accesoriu care a fost preferat si pus in valoare de prostituatele venetiene,reginele britanice si creatorii de moda francezi. De la primii pantofi cunoscuti in istorie – niste incaltari ca niste mocasini,care dateaza inca din 3.500 i.H. şi au fost descoperiti intr-o pestera din Armenia – pana la stilurile sofisficate ale incaltarilor din zilele noastre,sa ii trecem pe toti in revista!

Platformele anilor 1400

Se pare ca incaltarile cu platforma,denumite Chopine,au fost purtate,in prima instanta,de prostituatele din Venetia. Inalti de 45cm,acesti pantofi aveau,inainte de toate,un scop practic:le ofereau femeilor usoare posibilitatea de-a se ridica – la propriu – deasupra rivalelor pentru a avea o perspectiva mai ampla asupra situatiei,ceea ce face le facilita,de fapt,accesul la noi clienti. Ulterior,au fost folositi de aristocratele din Italia si Imperiul Otoman din simplul motiv ca,purtand asemenea incaltari complet incomode,confirmau perceptia ca posesoarele unor asemenea pantofi trebuie sa fi fost atat de bogate,incat nu aveau nevoie sa munceasca si nici chiar sa se deplaseze dintr-un loc in altul.Recente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg