Lactatele previn obezitatea

1 67263 original jpg jpeg

Ştiai că lupta cu kilogramele în plus poate fi câştigată cu ajutorul produselor lactate? Datorită conţinutului bogat de calciu şi de vitamina D, acestea te ajută să slăbeşti mai uşor.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea Ben Gurion,din Israel,în urma unui studiu care s-a desfăşurat pe parcursul a doi ani. Ei au au urmărit evoluţia a 322 de persoane supraponderale,aflate la dietă,cu vârsta cuprinsă între 40 şi 65 de ani.

Voluntarii au fost rugaţi să consume în fiecare zi,în afară de mâncărurile pe care regimul lor le permitea,lapte,brânză sau alte produse lactate,după bunul plac. Mai mult,specialiştii în nutriţie nu le-au recomandat o anumită doză zilnică.În urma rezultatelor,s-a constatat că persoanele care au consumat cele mai multe lactate (583 de mg de calciu lactic,echivalentul a două căni de lapte pe zi),au reuşit să slăbească şase kilograme în doi ani. Cei care au consumat circa 150 de miligrame de calciu pe zi,au reuşit să slăbească doar trei kilograme,în aceeaşi perioadă.

Potrivit autorilor studiului,calciul lactic are proprietăţi antiobezitate datorită substanţelor bioactive superioare celor care se găsesc în suplimentele obişnuite de calciu. Este cazul proteinelor din lapte,care au capacitatea de a absorbi anumite enzime care contribuie la stocarea grăsimilor în organism.

În afară de calciul lactic,studiul a mai evidenţiat şi faptul că nivelul de vitamina D a fost mai mare în sângele celor care pierduseră mai multe kilograme. Această vitamină,pe lângă faptul că ajută la absorbţia calciului,este implicată în funcţionarea corectă a arderilor din organism.

De aceea,pentru a preveni apariţia kilogramelor în plus,cercetătorii israelieni recomandă consumul a cel puţin un pahar de lapte pe zi sau a cel puţin 150 de grame de brânză proaspătă.Recente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg