Lungmetrajul „Lemonade" - premiera mondială la Berlinale 2018

1 79954 original jpg jpeg

Lungmetrajul „Lemonade”, produs de Cristian Mungiu, va fi prezentat astăzi, 19 februarie, de la ora 22:30, în cadrul secţiunii Panorama a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Filmul, care are la bază întâmplări reale, prezintă contrastul dintre două feluri diferite de a vedea lumea şi imposibilitatea de a le reconcilia.

America descrisă în film nu este deloc cea la care visează imigranţii înainte să plece din ţara natală. Nu e o lume modernă, avansată tehnologic, plină de posibilităţi, ci mai degrabă o lume provincială, locuită de oameni cu mentalităţi înguste şi prejudecăţi. Sentimentul de a fi prins între două lumi, dureros de familiar oricărui imigrant, se rezumă la o singură întrebare: merită?

„Lemonade este un film care aparţine atât cinematografiei româneşti cât şi celei americane, aşa cum mă văd şi pe mine ca aparţinând celor două culturi. Văd Lemonade ca pe un film poziţionat între cinematografia europeană de autor şi unele filme independente americane mai curajoase. Reuşeşte asta prin natura temei propuse, a producţiei (care s-a desfăşurat pe doupă continente) şi a esteticii”, spune Ioana Uricaru.

Rolul Marei, protagonista din film, este jucat de Mălina Manovici („Bacalaureat”, regizor Cristian Mungiu). Distribuţia este completată de actorii canadieni şi români Steve Bacic („The 6th Day”, „X-Men 2”, „Andromeda”), Dylan Scott Smith („The Mummy”, „Star Wars: Battlefront II”, „300”), Milan Hurduc şi Ruxandra Maniu - câştigătoarea Marelui Premiu al Galei Tânărului Actor HOP „Ştefan Iordache”.

Ioana Uricaru a coregizat lungmetrajul colectiv „Amintiri din Epoca de Aur” (produs de Mobra Films, 2009) şi scurtmetrajul „Stopover” (produs de Mobra Films în 2010). A mai regizat „National Treasure” (documentar, 2007, coregizor Wang Ying), „The Sun and The Moon” (scurtmetraj, 2007)  şi „The Witness” (scurtmetraj, 2012).

Filmul Lemonade este o coproducţie internaţională România (Mobra Films) – Canada (Peripheria) - Germania (42film) – Suedia (Filmgate Films, Film i Väst).

La actuala ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, Voodoo Films este prezentă cu două filme: „Lemonade”, de Ioana Uricaru, care va avea premiera, astăzi, în cadrul secţiunii Panorama şi „Fotbal Infinit”, de Corneliu Porumboiu, care a avut premiera mondială vineri, 16 februarie, în cadrul secţiunii Forum.

 „Lemonade” spune povestea Marei, în vârstă de 30 de ani, care se stabileşte în Statele Unite împreună cu Dragoş, fiul ei de nouă ani, după ce s-a căsătorit cu americanul Daniel. Filmul narează mai multe întâlniri pe care eroina le are pe parcursul a citeva zile şi în urma cărora descoperă că „visul american” rămâne un ideal greu de atins pentru cei care nu-şi permit să plătească preţul.

Filmul „Lemonade” este distribuit de Voodoo Films.

Participarea la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin are loc cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei şi al Institutului Cultural Rroman Berlin.Recente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg