Lungmetrajul „Moromeţii 2” va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Salonic

1 83807 original jpg jpeg

Lungmetrajul „Moromeţii 2”, de Stere Gulea, va avea premiera mondială, pe 2 noiembrie, la Festivalul de Film de la Salonic, unde a fost selectat în programul necompetiţional „Balkan Survey”.

Anul trecut, în cadrul aceleiaşi secţiuni, ca parte a unui tribut intitulat „From Words To Images: Balkan Literature And Cinema”, a fost proiectată pelicula „Moromeţii”, semnată de acelaşi cineast.

Acum, filmul care readuce pe marile ecrane personajele lui Marin Preda va fi proiectat la Salonic pe 2 şi 3 noiembrie, în prezenţa regizorului Stere Gulea.

„Moromeţii 2”, cu Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru şi Iosif Paştină în distribuţie, va rula pe marile ecrane din România din 16 noiembrie, iar mai multe avanpremiere au fost programate începând cu finalul lunii octombrie.

image

Secţiunea Balkan Survey a fost iniţiată în urmă cu 25 de ani şi găzduieşte, anual, o selecţie a celor mai bune 15 pelicule (lungmetraje şi scurtmetraje) din producţia anuală a regiunii. În plus, anul acesta va exista şi un program special dedicat predecesorilor noului val de film românesc, o selecţie de opt titluri - „Reconstituirea”, „Proba de microfon”, „100 de lei”, „O lacrimă de fată”, „Concurs”, „Secvenţe”, „E pericoloso sporgersi” şi „Marfa şi banii”.

Printre filmele incluse în selecţia oficială a secţiunii, alături de „Moromeţii 2”, se află „Butterflies” (r. Tolga Karaçelik, Turcia), „Cold November” (r. Ismet Sijarina, Kosovo), „You Have the Night” (r. Ivan Salatić, Muntenegru, Serbia), „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (r. Radu Jude, România) şi „Alice T.” (r. Radu Muntean, România).

image

Cea de-a 59-a ediţie a festivalului va avea loc în perioada 1 - 11 noiembrie 2018.Recente

zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg