Lungmetrajul „Moromeţii 2” va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Salonic

1 83807 original jpg jpeg

Lungmetrajul „Moromeţii 2”, de Stere Gulea, va avea premiera mondială, pe 2 noiembrie, la Festivalul de Film de la Salonic, unde a fost selectat în programul necompetiţional „Balkan Survey”.

Anul trecut, în cadrul aceleiaşi secţiuni, ca parte a unui tribut intitulat „From Words To Images: Balkan Literature And Cinema”, a fost proiectată pelicula „Moromeţii”, semnată de acelaşi cineast.

Acum, filmul care readuce pe marile ecrane personajele lui Marin Preda va fi proiectat la Salonic pe 2 şi 3 noiembrie, în prezenţa regizorului Stere Gulea.

„Moromeţii 2”, cu Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru şi Iosif Paştină în distribuţie, va rula pe marile ecrane din România din 16 noiembrie, iar mai multe avanpremiere au fost programate începând cu finalul lunii octombrie.

image

Secţiunea Balkan Survey a fost iniţiată în urmă cu 25 de ani şi găzduieşte, anual, o selecţie a celor mai bune 15 pelicule (lungmetraje şi scurtmetraje) din producţia anuală a regiunii. În plus, anul acesta va exista şi un program special dedicat predecesorilor noului val de film românesc, o selecţie de opt titluri - „Reconstituirea”, „Proba de microfon”, „100 de lei”, „O lacrimă de fată”, „Concurs”, „Secvenţe”, „E pericoloso sporgersi” şi „Marfa şi banii”.

Printre filmele incluse în selecţia oficială a secţiunii, alături de „Moromeţii 2”, se află „Butterflies” (r. Tolga Karaçelik, Turcia), „Cold November” (r. Ismet Sijarina, Kosovo), „You Have the Night” (r. Ivan Salatić, Muntenegru, Serbia), „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (r. Radu Jude, România) şi „Alice T.” (r. Radu Muntean, România).

image

Cea de-a 59-a ediţie a festivalului va avea loc în perioada 1 - 11 noiembrie 2018.Recente

Horoscop bilunar Shutterstock 176811710 jpg
prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg