Mâncare asiatică şi concerte în aer liber, la prima ediţie a Asian Food Fest

1 asian food fest 8 jpg jpeg

Între 19 – 21 iulie, Asia se gustă în Parcul Titan din Bucureşti iar în cele trei zile vizitatorii se vor putea bucura de preparate japoneze, chinezeşti, coreene, turceşti, thailandeze, indiene, libaneze şi siriene şi de un un mix de muzică live, dj, spectacole de dans, ateliere de inspiraţie asiatică şi demonstraţii de gătit. Intrarea este liberă iar programul este 10:00 – 21:00.

Concerte, dj şi dansuri tradiţionale şi moderne

Pentru ca experienţa călătoriei pe marele continent să fie una completă, atmosfera de festival de la Asian Food Fest este întregită de momentele artistice autentice sau interpretate de pasionaţii de cultură asiatică.

Astfel, pe 19 iulie, după ora 18:00, sunt de văzut un dans tradiţional coreean din ţara celor 3.000 de insule, interpretat de Ansamblul de balet Arabesque dar şi un dj set cu ritmuri asiatice numai potrivite pentru o seară pe malul lacului. Deniz Cem, unul dintre cei mai apreciaţi artişti turci, ce s-a făcut remarcat şi pe piaţa muzicală din România şi Serkan, solist român de origine turcă, ce şi-a cucerit publicul cu primul său single, vor susţine câte un recital.

Sâmbătă, 20 iulie, programul începe înainte de prânz cu o demonstraţie de arte marţiale coreene cu micii elevi ai şcolii Taekwondo Lifestyle, dar se şi cântă şi se dansează K-pop cu artiştii aduşi de Sarang Hangug şi Dance Prestige iar Studioul de dansuri Elmas îi invită pe spectatori să se mişte pe ritmuri orientale. După-amiaza este pentru degustări şi relaxare cu muzica meşteşugit aleasă de Saşa Liviu Stoianovici, care mai apoi îşi aduce colegii din trupa Balkan Taksim pentru un amestec exploziv de folclor din Balcani şi muzică electronică, cântat la instrumente aduse de departe.

Duminica este o zi dedicată dansurilor – o oră de K-pop care va face deliciul fanilor acestei muzici, dans tradiţional japonez cu C-Town dar şi Bollywood cu IndraDance Academy. De neratat este parada de peste 50 de costume autentice din Japonia, Coreea, China, Turcia, India, Palestina, Afghanistan şi Indonezia, un deliciu vizual plin de culoare.

7 program asian food fest jpg jpeg

Mâncăruri asiatice şi demonstraţii culinare

Pentru curioşii care îşi doresc să înveţe tainele care fac preparatele coreene atât de delicioase, pe scena Asian Food Fest va avea loc zilnic câte o demonstraţie de gătit: kimbap – varianta de sushi local şi aperitivele jumeok bap şi gimmari, unele dintre cele mai populare feluri din Coreea, preparate special pentru picnicuri în aer liber. Iar Darye sau ceremonia tradiţională a preparării şi servirii ceaiului va dezvălui secrete păstrate vreme de o mie de ani de către coreeni.

Ateliere pentru toate vârstele

Pe toată durata festivalului, vizitatorii pot participa la diverse ateliere, de la henna indiană şi pictură pe apă turcească la caligrafie şi pictură pe lampioane şi evantaie japoneze şi pot vedea expoziţiile de pictură cu tematică coreeană şi cea de pictură şi suveniruri orientale.

Programul complet pe zile şi detalii despre festival se pot găsi pe https://asianfoodfest.ro/ şi pe FB: https://www.facebook.com/asianfoodfestbucuresti/.

Sponsori: Pepsi, Star, Lay’s, Kikkoman.

Parteneri media: Magic FM, Click!, Click! pentru femei, Agerpres, Caţavencii, Hayat, Bucătăraş, Gustos, Culinar, Reţete Culinare, Yumstops, Eva, Acasă, Catchy, PRwave, Iqool, The Trends, Fete de 10, Goingout, Feeder, Coţofana Urbană, bucureşteni.ro, România Pozitivă.

Foto: Andreea Chinesefood



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg