Medalie aniversară oferită gratuit cu ocazia a 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinald I. Tirajul este limitat!

1 medalie aniversara ferdinand i 763x517 jpg jpeg

Casa de Monede, reprezentant în România în distribuţia de monede şi medalii comemorative de colecţie, lansează o medalie cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la încoronarea primului rege al tuturor românilor, regele Ferdinand I, unul dintre cele mai importante momente din istoria unei Românii unite.

Această medialie va fi oferită gratuit într-un tiraj de doar 50000 de exemplare, în ordinea înscrierilor pe site-ul campaniei, în limita unei medalii per familie, cumpărătorii, achitând doar costurile de expediere şi ambalare.

Regele Ferdinand I, încoronat în Alba Iulia

Regele Carol I murise încă înainte de intrarea României în Primul Război Mondial, la data de 10 octombrie 1914. Deoarece nu avea un moştenitor, pe tronul României a urcat nepotul său, Ferdinand I. Chiar dacă Ferdinand provenea din familia Hohenzollern, la fel ca împăratul german, Wilhelm al II-lea, a hotărât ca ţara sa, România, să intre în război, la data de 27 august 1916, de partea Antantei. La aflarea veştii că România s-a aliat cu Antanta, familia din Germania l-a renegat, însă graţie acestui lucru, pentru că a respectat jurământul său faţă de parlamentul român din anul 1914: „Voi domni ca un bun român”, a obţinut titulatura de Ferdinand cel Loial.

După Primul Război Mondial, eforturile românilor au fost recompensate, ţara a fost întregită cu Basarabia, Bucovina şi Transilvania alături de Banat. Astfel, Ferdinand a devenit domnitorul celui mai mare stat român de până atunci, aşa-zisa România Mare. La 15 octombrie 1922, în cadrul unei ceremonii somptuoase, Ferdinand I a fost încoronat rege al României, în Alba Iulia, oraş-simbol, în care Mihai Viteazul realizase Prima Unire, în anul 1600.

100 ani de la încoronare

Pe 15 octombrie 1922, la Alba Iulia, avea loc unul dintre cele mai importante momente din istoria României. La ora 09:30, al doilea rege al României, Ferdinand I şi soţia sa, Maria a României, au coborât în Alba Iulia din trenul cu care au călătorit de la Sinaia, şi, însoţiţi de mulţi oaspeţi au mers la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia, monument construit în doar 9 luni, cu scopul de a găzdui ceremonia de încoronare.  

Regele a primit coroana de oţel a predecesorului său, Regele Carol I, de la preşedintele Senatului şi şi-a aşezat-o singur pe cap, după modelul napoleonian. Apoi Ferdinand I a aşezat coroana pe capul Reginei Maria, a ridicat-o de jos şi a sărutat-o pe frunte. Ulterior, cuplul regal a pornit pe promenada de sub faldurile unui baldachin în faţa a peste 30.000 de spectatori entuziaşti şi a 15000 de soldaţi.

Evenimentul s-a bucurat de un fast deosebit. Regele Ferdinand I a invitat delegaţii din peste 20 de ţări, inclusiv Japonia şi Statele Unite ale Americii, România câştigând enorm în privinţa prestigiului său internaţional.

„Împlinirea a 100 de ani de la un eveniment istoric, merită cu siguranţă un memento. Cu atât mai mult, cu cât vorbim de un eveniment de o asemenea anvergură, precum încoronarea lui Ferdinand I ca rege al României. Suntem onoraţi să putem oferi întregului popor român o amintire permanentă a acestei etape istorice sub forma unei frumoase medalii comemorative GRATUITE, cu un simplu click. Suntem convinşi că prin această realizare îi vom încânta nu doar pe iubitorii de istorie şi numismatică, ci şi pe oricine care apreciază valorile istoriei naţionale" a declarat Libor Veselý, Director Casa de Monede.

Medalia poate fi rezervată pe site-ul oficial www.medaliegratis.ro sau telefonic, la numărul 021 9787, şi va avea disponibilitate limitată: o singură medalie alocată unei familii. Cererile vor fi procesate în ordinea primirii, în limita stocului disponibil. Persoanele care comandă medalia vor avea de achitat doar costul de ambalare şi expediere în valoare de 19,99 lei.Recente

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)
Jennifer Aniston sursa  Shutterstock jpg
Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg