„Mercy Street“ - primul lung metraj 3D, realizat cu o tehnică de animaţie 100% românească

1 68477 original jpg jpeg

După patru ani de investiţii şi muncă susţinută, s-au finalizat filmările la primul lung metraj 3D realizat în România, filmul „Mercy Street”, cu o tehnică de animaţie stereoscopică 100% autohtonă.

O parte din fondurile de producţie a filmului au fost asigurate de Centrul Naţional al Cinematografiei în urma câştigării conscursului de scenarii,o altă parte au fost asigurate de fonduri europene pe creaţie,iar cea mai mare parte de producătorul filmului,Radu Nicolae.  Filmul are o durată de 74 de minute,iar actorii Cristi Iacob,Ionuţ Grama,Marius Stănescu şi Vlad Rădescu şi-au împrumutat vocile pentru a da viaţă personajelor. 

Filmul cu scenariu premiat – produs cu fonduri CNC,fonduri europene şi investiţii Opal Production

„Mercy Streetˮeste poveste a unui băiat de 10 ani,Lorenz,care descoperă un pasaj spre o lume secretă aflată sub lumea noastră,care îl va duce într-o mare aventură. Scopul acestei aventuri este de a salva muzica lumii din mâinile maleficului Marcus,care vrea să o folosească pentru a deveni nemuritor.

Scenaristul Alex Bordeanu a câştigat în 2010 primul loc la concursul CNC cu scenariul „Mercy Street”,care a devenit în prezent primul lungmetraj 3D realizat în România.

Tehnica de animaţie concepută de fraţii Ştefan şi Alexandru (Ducu) Buzea

Regizorul Ştefan Buzea şi fratele său,Alexandru (Ducu) Buzea,creatorul şi animatorul personajelor din „Mercy Street”,ambii cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu,au folosit o tehnică proprie de animaţie,inventată chiar de ei. 

Construcţia vizuală a filmului de animaţie „Mercy Street” se bazează pe o tehnică originală de detaşarea animaţiei în perspectivă. Această abordare foloseşte principiul tehnicii de filmare multiplan şi oferă suportul perfect pentru a obţine efectul de stereoscopie care transformă acest film într-unul 3D. Personajele şi decorurile sunt animate clasic 2D,iar ulterior,prin acestă tehnică,de definesc între personaje şi elemente din decor,ceea ce ajută la crearea imaginii stereoscopice şi efectului 3D.

„Fiecare element sau obiect de decor a fost desenat clasic,în 2D,apoi importat într-un program 3D (Autodesk Maya),unde este plasat în perspectivă,apoi fiecare element este texturizat într-un program 2D de prelucrare imagine (Adobe Photoshop) folosindu-se tableta grafică. Astfel dispuse în acest spaţiu 3D,elementele sau obiectele vor recompune decorul generând perspectivă,construcţia multiplan,iar apoi stereoscopia,” explică Alexandru (Ducu) Buzea.

Filmul „Mercy Street“ se lansează în aprilie în cinematografele din Bucureşti şi din ţară.Recente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg