Mirela Ivaşcu intră prima în bătălia bucătarilor, la Cireaşa de pe Tort
Fetele au întâietate săptămâna aceasta la Cireaşa de pe Tort, iar Mirela Ivaşcu deschide festinul culinar, încercând să-şi impresioneze atât colegii de breaslă, cât şi pe maestrul bucătar Horia Vîrlan.
Mâine,13 noiembrie,ar putea fi o zi norocoasă pentru Mirela,care va face alegeri îndrăzneţe în meniul pe care îl va oferi invitaţilor săi,bucătarii profesionişti Ştefan Popescu,Marian Lupu şi Giovanni Piselli. Într-un duel al gusturilor,în care fiecare detaliu contează,de la ingredientele alese,combinaţiile de gusturi,plating,şi până la poveştile care însoţesc fiecare preparat în parte,Mirela va încerca să-şi cucerească cei mai aprigi critici,bucătari de meserie. La aperitiv,Mirela va face o alegere neobişnuită şi va pregăti un consommé pe care îl va servi în pahare de martini. Pentru că în urmă cu şase ani şi-a schimbat complet stilul de viaţă şi a renunţat definitiv la carne,cu excepţia peştelui,Mirela va mai găti pentru invitaţi fructe de mare. Cei patru bucătari au însă stiluri foarte diferite. Rămâne de văzut,joi,la Cireaşa de pe Tort,dacă aceştia îi vor aprecia iniţiativa,sau o vor critica. Mirela nu este însă uşor de clintit atunci când vine vorba de bucătărie. Absolventă a Academiei de Studii Gastronomice „Gastronomicom”,Cap D’Agde,Franţa,Mirela este adepta produselor ecologice. Una din marile bucurii aflate atunci când a devenit vegetariană a fost descoperirea de noi ingrediente şi combinaţii complexe de arome,pe care le creează în fiecare zi,în bucătărie. „Când sunt în bucătărie,nu există reguli,există doar gust”,spune Mirela Ivaşcu,care va trebui să demonstreze la Cireaşa de pe Tort că stilul ei personal de a găti este şi pe gustul invitaţilor şi al bucătarului Horia Vîrlan. Nu pierdeţi o seară de răsfăţ culinar,mâine,13 noiembrie,la Cireaşa de pe Tort,de la 19.30,doar la Prima TV.