Nunta lui Hitler din buncăr. Cine a oficiat-o și cum a decurs?

În noaptea de 28 spre 29 aprilie 1945, Adolf Hitler și Eva Braun și-au unit destinele cu numai câteva ore înainte de-a se sinucide. Braun l-a întâlnit pe Hitler când a fost angajată ca asistentă a fotografului oficial al dictatorului.

image

Provenită dintr-o familie de catolici, Eva îi ținea companie lui Adolf departe de ochii lumii, ocupându-și timpul liber schiind și înotând. Ea nu s-a implicat în cariera politică a partenrului ei și nici n-a încercat să-și impună părerile personale în vreun fel, dimpotrivă, i-a oferit acestuia atmosfera domestică de care Hitler ar fi părut să aibă nevoie.    

După ce politicianul căzut în dizgrație și câțiva colaboratori fideli de-ai lui s-au ascuns într-un buncăr din Berlin, pentru a nu fi prinși de inamici, dictatorul a ajuns la concluzia că venise timpul să-și oficializeze relația cu partenera lui de cursă lungă, Eva Braun.

105 zile petrecute sub pământ

Alături de Hermann Goering, Heinrich Himmler, Joseph Goebbels și alți ofițeri SS, Hitler a stat ascuns timp de 105 zile în buncăr înainte de a-și lua singur viața înghițind cianură. O ceremonie nupțială a avut loc chiar în buncăr, legându-i pe cei doi iubiți până când moartea i-a despărțit. Adică câteva ore mai târziu…

History susține că nu s-au știut până recent prea multe informații cu privire la cel care a oficiat ceremonia pe 28 aprilie 1945. În 2004, a apărut o scrisoare care a dezvăluit identitatea unui anume Walter Wagner, despre care au vorbit atât istoricul Ian Sayer, cât și jurnalistul Douglas Botting, suține The Guardian.

image

“Acest om a fost unul dintre ultimii oameni care l-a văzut pe Hitler viu”, a declarat istoricul Sayer după ce primise o carte poștală trimisă de Walter Wagner soției lui, în primăvara din 1945. Cartea poștală respectivă fusese scrisă cu numai câteva zile înainte ca Wagner să-l însoare pe Hitler cu aleasa lui.

Wagner era avocat, notar și soldat nazist devotat, care fusese contactat de Joseph Goebbels, ministrul lui Hitler, pentru a participa la o ceremonie secretă într-o locație necunoscută. De fapt, i se făcea onoarea de-a oficia nunta Führer-ului.  

Soț și soție

“Wagner era un om obișnuit, care nu-l mai întâlnise pe Führer înainte și care era cunoscut doar de Goebbels”, susține Sayer. Wagner fusese dus în buncăr fără să știe ce va avea de făcut acolo și de ce. Walter a avut parte de șocul vieții lui când l-a văzut acolo pe Adolf Hitler. Și-a intrat în rol imediat, însă graba celor doi iubiți a făcut ca, la locul faptei, să nu fie adus și certificatul de căsătorie necesar pentru a legaliza idila celor doi.

Drept urmare, Wagner a fost trimis înapoi pentru a face rost de documentele lipsă și a oficiat la întoarce ceremonia. Era deja trecut de miezul nopții, pe 29 aprilie 1945, când Hitler și Braun au fost declarați soț și soție. Walter s-a întors pe front apoi, pentru a se împotrivi invaziei ruse, și a fost ucis la numai câteva zile după oficierea nunții comandantului său suprem.

Pe 30 aprilie 1945, proaspăt căsătoriții Adolf și Eva au înghițit cianură pentru a evita să fie capturați de ruși. Fuseseră căsătoriți pentru mai puțin de o zi întreagă atunci când au decis să se sinucidă împreună.

foto - Shutterstock



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg