Ora de vară te dă peste cap - Află când se schimbă

1 75028 original jpg jpeg

Te simţi obosită şi mai stresată ca de obicei? Schimbarea orei ar putea să te afecteze. Anul acesta, trecerea la ora de vară are loc în noaptea de 25 spre 26 martie, atunci când ceasurile vor fi date înainte cu o oră iar ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Cum te influenţează schimbarea?

Vei dormi mai puţin cu o oră

Din acest motiv e posibil să te simţi mai obosităîn primele săptămâni. Tot ce trebuie să faci este să ţii cont de ora la care mergi la somn şi să dormi minim 8 ore pe noapte. Celulele organismului se vor reface mai uşor şi îţi vor da energie pe parcursul zilei.

Vei fi mai predispusă bolilor

În această perioadă,viruşii circulă în aer şi trebuie să fii atentă la tot ce te înconjoară. E bine să consumi fructe şi legume pentru a-ţi vitaminiza corpul şi a-ţi creşte rezistenţa.

Vei simţi că nu mai ai timp să îţi îndeplineşti sarcinile

La început,ai impresia că timpul se comprimă. De fapt,trebuie să îţi păstrezi organizarea şi să faci faţă tuturor provocărilor zilnice. Nu e nimic nou! Se întâmplă în fiecare an.

Vei avea migrene

Dacă te confrunţi cumigrene,încearcă să îţi petreci timpul în aer liber,să mergi pe jos sau să faci o baie relaxantă. Te va ajuta să te simţi mai bine după o zi încărcată.

Vei fi predispusă la depresii

Pentru a nu-ţi accentua starea de anxietate,încearcă să vizitezi locuri noi care te vor încărca cu energie. Acordă-ţi un weekend doar pentru tine şi profită de vremea caldă! Vei vedea că te vei obişnui cu ora de vară şi te vei adapta la noul ritm de viaţă.

Vei simţi nevoia de mai multă cafea

Atunci când dormi mai puţin,ai tendinţa să apelezi la băuturi care să te energizeze. Chiar dacă eşti iubitoare de cafea,ai putea să consumi mai multe fructe care îţi vor creşte rezistenţa la efort.

De ce se schimbă ora?

Schimbarea poate fi neplăcută pentru tine,dar îţi va fi de mare folos! Prin introducerea orei de vară,oamenii au urmărit să beneficieze cât mai mult de lumina naturală a Soarelui şi să reducă folosirea luminii artificiale.