Ora Pământului – 19 martie 2016

1 73833 original jpg jpeg

Ora Pământului se sărbătoreşte de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu. În această seară, între 20:30 - 21:30, oameni, companii şi instituţii din toată lumea iau parte la acest eveniment.

Ora Pământului a fost organizată la nivel internaţional,pentru prima oară în 2007,de către World Wide Fund-Australia în Sydney.

Prin această campanie,oamenii din toate colţurile lumii sunt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră,ci să participe zilnic la acţiuni de protejare a mediului,pentru a contribui la o natură mai puţin poluată şi pentru a stopa efectele nocive ale încălzirii globale şi a extra-consumului.

Această campanie a luat naştere pentru a conştientiza populaţia globului de probleme schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor din toată lumea a făcut în doar câţiva ani ca Ora Pământului să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

dd5808ee60bdcd6d98d5391fc9a39b90 jpg jpeg

În România,Ora Pământului se sărbătoreşte din anul 2009,fiind parte astfel din comunitatea internaţională. Şi în acest an,iluminatul se va întrerupe simbolic în oraşele:Alba Iulia,Aiud,Bacău,Baia Mare,Băile Tuşnad,Botoşani,Cluj-Napoca,Focsani,Galaţi,Horezu,Mizil,Miercurea Ciuc,Reşiţa,Satu-Mare,Salonta,Sibiu,Sighişoara,Timişoara,în intervalul 20.30 – 21.30. În capitală se vor stinge luminile la:Palatul Parlamentului,Muzeul Naţional de Istorie a României şi British Council. În plus,se vor organiza diferite evenimente pentru a informa cât mai multă lume despre importanţa protejării mediului şi a efectelor negative pe care le au schimbările climatice asupra noastră. Recente

zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg