Plăteşte biletul la film cu poezii

1 79775 original jpg jpeg

De Ziua Îndrăgostiţilor, Paterson, cel mai frumos film poetic, lansează o provocare inedită pentru îndrăgostiţi. Cuplurile care vin la cinema cu o carte de versuri plătesc un singur bilet la avanpremiera filmului, care va avea loc pe 14 februarie, la Cinemateca Union din Bucureşti, ora 19:00. Paterson, cea mai recentă producţie a regizorului american Jim Jarmusch, va intra în cinematografele din România începând cu 16 februarie. 

Paterson, filmul care redă atmosfera din „oraşul poeţilor”

Filmul Paterson redă atmosfera aparte din „oraşul poeţilor”, Paterson, New Jersey. Este locul de unde provin scriitori precum William Carlos Williams, reprezentant al modernismului şi imagismului în literatură, respectiv Allen Ginsberg, figură centrală a mişcării Beat Generation.

Caracterizată de critici ca fiind „...unul dintre cele mai luminoase filme ale lui Jim Jarmusch”, pelicula prezintă rutina unui şofer de autobuz (Adam Driver) îndrăgostit de soţia sa Laura (Golshifteh Farahani), de poeziile lui William Carlos Williams şi de oraşul al cărui farmec îl descoperă în fiecare zi, la fiecare pas. În fiecare zi, şoferul de autobuz vede poezie, gândeşte poezie şi scrie poezie. Spectatorul aude versurile şi, în acelaşi timp, le vede scrise pe ecran. Le trăieşte.

Poeziile „în stilul” lui William Carlos Williams au fost scrise special pentru acest film de de Ron Padgett, unul dintre poeţii preferaţi ai lui Jim Jarmusch. Cu o excepţie: unul dintre poeme îi aparţine însuşi regizorului!

Filmul „Paterson” a fost nominalizat la Palme d’or la Festivalul de la Cannes 2016, unde a şi obţinut un inedit premiu Palm d’Og, inventat special pentru buldogul Neille, care a devenit astfel primul câine premiat la Cannes. Pelicula a mai obţinut alte şase premii importante la festivaluri internaţionale, precum Boston Online Film Critics Association, FEST International Film Festival, Iowa Film Critics Awards, dintre care trei pentru actorul Adam Driver (Los Angeles Film Critics Association Awards, Sant Jordi Awards, Toronto Film Critics Association Awards).

Jim Jarmusch este unul dintre cei mai importanţi regizori de film independent american, care a obţinut peste 30 de premii în peste 30 de ani de carieră. Printre acestea se află cinci premii la Cannes (pentru Stranger Than Paradise, Mystery Train, Coffee and Cigarettes sau Broken Flowers), două la Locarno, unul la Sundance Film Festival etc.

Adam Driver (35 de ani) s-a făcut remarcat prin roluri din filme precum Inside Llewlyn Davis, Hungry Hearts, Star Wars: Episode VII - The Force Awakenes şi acum Paterson, roluri pentru care a obţinut deja 7 premii importante.

Actriţa care o interpretează pe Laura, personajul principal feminin, Golshifteh Farahani (35 de ani), este de origine iraniană, a fost căsătorită cu regizorul francez Louis Garrel, a studiat pianul, locuieşte la Paris şi a obţinut primul premiu la vârsta de 14 ani pentru rolul din „The Pear Tree”.Recente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg