Probleme cu poliția pentru organizatorul înmormântării reginei și al încoronării regelui!

După ce a dus la bun sfârșit înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, un eveniment cu miliarde de telespectatori, același duce se pregătește acum pentru a-l încorona pe Regele Charles al III-lea. Cine este acesta și ce probleme întâmpină în demersul său?

image

Înmormântarea regretatei regine britanice a fost destul de controversată. Unii n-o să-i ducă dorul monarhului britanic din cauza acuzațiilor de rasism pe care le-a făcut Meghan Markle despre monarhia britanică, alții nu pot uita scandalul în care s-a adâncit fiul reginei, prințul Andrew, și mai e și informația conform căreia ducele care a organizat ceremonia funerară a avut probleme cu poliția și întâmpină acum dificultăți din cauza restricțiilor impuse de poliție.

Ducele de Norfolk, Edward Fitzalan-Howard, deține cea mai înaltă funcție de duce din Marea Britanie. Printre responsabilitățile lui se numără Deschiderea Parlamentului, organizarea înmormântărilor regilor sau a reginelor și planificarea încoronării noilor suverani. Acesta a moștenit funcția de la bunicul lui, care a organizat încoronarea Reginei în 1953, înmormântarea lui Sir Winston Churchill, în 1965, și investiture actualului Rege Charles al III-a ca Prinț de Wales, în 1969.

Pregătiri de 20 de ani

Edward a primit noua funcție în 2002 și de-atunci a început organizarea înmormântării Reginei Elisabeta a II-a. Evident că, la acea vreme, suveranul britanic se simțea foarte bine, n-avea decât 76 de ani și era sănătos tun. Dar Ducele se apucase de treabă și nici măcar nu e plătit pentru așa ceva.

„M-am hotărât să nu cer statului niciun ban pentru munca prestată ca duce”, a dezvăluit acesta pentru The Times. „Este o onoare pentru mine, dar și o mare responsabilitate. De fapt, e destul de înfricoșător, dar trebuie să te ridici la nivelul cerut. Am o echipă minunată oricum!”, a continuat acesta.

Acuzații grave

Recent, Ducele de Norfolk a pledat vinovat într-un tribunal londonez pentru că a folosit telefonul mobil la volan, în aprilie 2022. După ce a fost oprit de poliție, acesta i-a spus omului legii că nu și-a dat seama că trecuse pe roșu pentru simplul fapt că folosea telefonul în timp ce conducea. În primă instanță, acesta a încercat să se apere cum a putut mai bine, încercând să scape de pedeapsa poliției printr-o explicație dată pe loc – „Nu pot să rămân fără carnet de conducere pentru că eu organizez încoronarea Regelui Charles al III-lea!”.

Degeaba. Judecătorul i-a dat șase puncte de penalizare și i-a suspendat carnetul de șofer timp de șase luni. „Înțelegem că acesta este un caz special pentru simplul motiv că acuzatul are un rol aparte în societate și are de-a face cu încoronarea Regelui”, a spus judecătorul Judith Way.  

Soluția alternativă

Edward a plătit o amendă de 850 de dolari și mai trebuie să achite 425 de dolari în taxe. Totuși, ducele are la dispoziție șofer pentru deplasări în interes de seviciu. Însă, chiar și așa, ducele s-a plâns că dispune de asemenea ajutor doar între orele 9 și 16, iar el are multă treabă, care adesea depășește acest interval.

Edward este membrul cu cel mai înalt rang în Biserica Romano-Catolică din Marea Britanie și, chiar și în această poziție, a fost nevoit să aducă dovezi că suspendarea carnetului de șofer îi poate afecta munca de organizare a încoronării noului monarh.

Foto - ShutterstockRecente

Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg
Delphine Arnault sursa  Instagram jpg
Infidelitate jpg
Vivienne Westwood sursa  shutterstock jpg
Robert Pattinson jpg
Miley Cyrus si Liam jpg
Brooke Shields violata la 20 de ani Sursa foto shutterstock 2227704551 jpg
horoscopul anului 2023 shutterstock 2205832943 jpg
Placido Domingo foto  shutterstock 95153170 jpg
Bonnie Bartlett sursa  shutterstock 110390534 jpg