Record mondial de live cooking, pe 14 septembrie la WishFest- Festivalul Lampioanelor pe Apă

1 record mondial de live cooking la wishfest 14 09 jpg jpeg

30 dintre cei mai buni bucătari vor pregăti cel mai mare tapas de caracatiţă din lume. Evenimentul aduce la un loc concerte live şi DJ set-uri, activităţi sportive pe apă, plimbări cu vaporaşul pe lac, lansare zilnică de lampioane personalizate şi zeci de feluri de mâncare cu peşte şi fructe de mare, pregătite de chefi renumiţi.

WishFest este primul festival din România dedicat lampioanelor pe apă şi va avea loc pe 14 şi 15 septembrie, pe malul lacului Floreasca din Bucureşti.

food court la wishfest 2 jpg jpeg

Curioşii vor putea învăţa tainele pregătirii fructelor de mare la sesiunile de live cooking iar pe 14 septembrie, Taverna Racilor, împreună cu Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, se pregăteşte pentru un adevărat tur de forţă gastronomic. Vizitatorii sunt invitaţi să vadă cum o echipă de 30 de bucătari, coordonată de bucătarul chef al Tavernei Racilor, va prepara cel mai mare tapas de caracatiţă din lume, cu un timp de tăiere ce va deveni noul record mondial – 15 minute.

Bucătarii specializaţi în fructe de mare vor pregăti la WishFest o reţetă proprie de tapas de caracatiţă, iar din cele 500 de kilograme de materie primă vor rezulta peste 2.500 de porţii, pe care pofticioşii vor avea ocazia să le deguste în cadrul festivalului.

food court la wishfest 4 jpg jpeg

Pe lângă festinul culinar, festivalul se doreşte a fi o experienţă inedită pentru toate vârstele. Publicul poate participa la o  mulţime de activităţi printre care se vor regăsi tatuajele cu henna şi codiţele colorate, dar şi atelierele de personalizare creativă a lampioanelor, iar seara lacul se va lumina cu mii de dorinţe purtate de lampioane. Pe scena amenajată pe lac vor urca Dimitri’s Bats, Pinholes, Grimus şi Firma.

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grijă faţă de mediul înconjurător şi toate măsurile pentru a-l proteja au fost luate – toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hârtie de orez şi lemn) iar seară de seară, o echipă dedicată va igieniza malurile şi suprafaţa lacului.

Detalii despre program şi activităţi se pot vedea pe https://wishfest.ro/ şi pe FB: WishFest-Festivalul-Lampioanelor-pe-Apă .

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Thailandei în România.Recente

Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg