Rochia midi - ce variantă de stil este prea casual sau prea elegantă?

1 rochie italy sophie midi bobomoda jpg jpeg

A purta o rochie în neştire, oricând şi oricum denotă prea puţin respect pentru propria persoană. Rochia înnobilează purtătoarea şi conturează tot ce e frumos şi feminin. Deşi îşi merită pe deplin statutul de ţinută aparte, în unele circumstanţe şi-a pierdut acest farmec. Cu prea mare uşurinţă unele femei aleg să îmbrace o rochie, fără să se mai gândească la stil, pretenţii de dresscode.

Una dintre cele mai confuze situaţii în alegerea unei rochii se referă la stil şi croi. Spre exemplu, acele rochii casual sunt de interes pentru ţinutele de zi cu zi sau şi la evenimente? Rochiile midi sunt elegante sau pot fi ele purtate de orice femeie?

Rochia midi

Numită la un moment dat de revista Vogue noua senzualitate feminină, rochia midi a devenit o alternativă de stil pe care tot mai multe femei o aleg. Aminteşte despre perioada anilor 60 şi este undeva la graniţa între senzualitate şi decenţă. Silueta iese în evidenţă în mod subtil, senzual şi cert este că lasă ceva mai mult la vedere - glezna, o parte din gambe.

De-a lungul anilor a tot apărut o varietate de stil astfel că astăzi vorbim despre rochii casual midi, despre cele elegante, de zi sau pentru evenimente speciale. Este versatilă desigur şi poate fi o alegere inspirat atât timp cât respectă adaptarea de croială în raport cu silueta.

Vorbim despre rochia midi cu o lungime ce nu trebuie să depăşească mai mult de o palmă peste genunchi, ca recomandare pentru cele mici de statură. Pentru femei mai înalte, rochia midi poate fi de până la jumătatea gambei. Aparte de astfel de referinţe, rochia midi poate avea orice tip de croi, A, cu spatele gol, cu decolteu în V, cu mâneci sau fără.

2 rochie italy sophie midi jpg jpeg

Rochii casual variate - inspiră-te de la Bobomoda

Indiferent de sezon sau de zi, o rochie se potriveşte cel mai bine unei femei. Varietatea de materiale şi printuri permite adaptarea stilurilor astfel că rochiile să fie perfecte în orice context. Din cadrul magazinului online Bobomoda descoperim această diversitate, accentuată de culori şi o paletă de croiuri.

Printul floral - este în continuare apreciat, chiar dacă în prag de toamnă gândul zboară spre ţinute pale, monocrome. Bobomoda propune astfel de rochii, cu printuri generoase, rochii simple, mulate, care compensează cu un print plăcut.

Acestea pot fi purtate chiar şi la birou. Aici vorbim despre rochiile simple, doar cu inserţii colorate, cu detalii cu print floral. Rochia midi cu guler, cu mâneci treci sferturi, Ruby în colecţia de la Bobomoda, este o definiţie clară a stilului office reinterpretat.

Dantelă şi inserţiile transparente, volanele şi asimetriile

Într-un top al trendurilor şi stilurilor ce se poartă sezonul acesta amintim despre detalii de acest gen, de la dantelă la inserţii transparente, mâneci cu volane şi asimetriile la lungimea rochiilor. Multe dintre acestea se regăsesc la rochiile recomandate pentru evenimente, office de asemenea. Acadelia spre exemplu accentuează silueta, urmează linia corporală şi se impune ca o ţinută sobră.

La polul opus sunt rochiile îndrăzneţe, casual, fie ele midi sau nu, farmecul unei nopţi petrecute în club sau a  unei ieşiri cu gaşca. Inspirate din celebrele colecţii marca Moschino, rochiile Italy Sophie de la Bobomoda sunt un look remarcabil, un print abstract şi atipic.

Cromatic vorbind, toamna aceasta aduce în prim plan culorile. Ironic sau nu paleta cromatică este mai diversificată ca oricând şi include chiar şi tonurile de pastel. Sunt o revelaţie a toamnei, menită să reanime garderoba care în mod clasic ducea spre monotonie.

Cât despre preferinţa de lungime midi se pare că nu există un reper clar dacă este  demodată. Cunoaşte atât de multe variante încât cu greu se poate spune că este depăşită de alte trenduri. O astfel de rochie trebuie completată cu tocuri, de preferat, se potriveşte mai ales femeilor înalte, dar nu neapărat impune o siluetă ca trasă prin inel.

Rochiile casual în schimb au schimbat istoria acestui tip de ţinută. Practic au apărut pe măsură ce stilul de viaţă al femeilor a început să se schimbe, devenind mai active în aproape orice domeniu. Sunt o necesitate şi la ora actuală, cele care fac trecerea de la prea elegant la prea relaxat, păstrând notele feminine.

Bobomoda vine cu o varietate de modele de rochii pentru toate gusturile. Cere ajutor specializat în cadrul magazinului online.Recente

Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg