Rochii elegante: cum şi pe care să o alegi în funcţie de eveniment

1 clickpentrufemei tamara bellis 0c2qrwkr1di unsplash jpg jpeg

Înainte de a te grăbi să ieşi într-un magazin pentru a cumpăra o rochie, alegerea unei rochii elegante pentru o petrecere ar trebui să ţină cont de câteva puncte importante, printre care, principalele sunt: tipul de petrecere, vremea şi locul. Acestea influenţează tipul de rochie pe care îl vei alege. Poate fi foarte uşor să alegi rochii de ocazie dacă urmezi câteva sfaturi de bază.

În cazul nunţilor, merită luate câteva mici precauţii, precum acordarea atenţiei faptului că în ceremoniile religioase, decolteurile şi lungimile scurte nu sunt întotdeauna bine văzute sau chiar permise în cazul religiilor foarte stricte în ceea ce priveşte vestimentaţia. De asemenea, este foarte important să ştim dacă va avea loc o ceremonie religioasă şi să cauţi mai multe informaţii despre obiceiurile religiei în cauză, dacă este vreuna despre care nu cunoaştem multe lucruri. Un alt punct care merită toată atenţia ta atunci când alegii rochii elegante este culoarea: trebuie evitate tonurile prea deschise şi albul, cu excepţia cazului în care mireasa specifică clar că nu îi pasă de asta, atunci va rămâne la latitudinea ta să alegi rochii de ocazie cu aceste nuanţe sau nu.

De asemenea, poţi fi invitat la alte tipuri de evenimente la care poţi purta o rochii de ocazie, precum: absolviri sau botezuri. Iar dacă eşti invitat, este întotdeauna bine să porţi rochii elegante scurte sau chiar sub genunchi. Cele lungi sunt mai potrivite pentru persoanele aniversate sau pentru rude apropiate, în funcţie de petrecere. Dacă evenimentul este unul foarte formal, iar vestimentaţia o cere, puteţi, desigur, să optaţi pentru o rochie lungă.

Crearea unui look perfect pentru petrecere

Ţine cont de faptul că este esenţial să te gândeşti la aspectul în ansamblu şi nu doar la rochie. Pantofii, machiajul, accesoriile, părul şi machiajul trebuie să fie în armonie pentru ca look-ul tău să fie frumos şi sofisticat. Dacă exageraţi cu privire la unul dintre articolele menţionate, vă poate dezechilibra ţinuta, aşa că pariaţi pe piese mai puţin strălucitoare pentru celelalte accesorii.

În ceea ce priveşte armonia aspectului, uitaţi de preferinţă regula de a combina totul în aceeaşi culoare, deoarece acest lucru face ca aspectul să fie foarte exagerat. De exemplu, dacă rochia este verde, combinaţi-o cu pantofi negri frumoşi şi luxosi şi o geantă aurie frumoasă.

Cum alegem rochii de ocazie lungi

Rochiile elegante, lungi, sunt opţiunile potrivite pentru domnişoarele de onoare, precum şi pentru mama mirelui şi mama miresei şi pentru a fi folosite pentru absolviri, petreceri de gală, alte evenimente care necesită ţinută formale etc. Rochiile lungi uni sunt într-o singură nuanţă, nu are multe detalii sau aplicaţii şi puteţi să o accesorizaţi mai îndrăzneţ. Puteţi opta pentru piese cu strasuri, sclipici şi perle. Dacă optaţi pentru rochii elegante cu imprimeu, acestea trebuie completate cu pantofi neutri şi accesorii cât mai puţine. Cel mai bine este să alegi o culoare a imprimeului pe care să o utilizezi şi pe pantofi şi genţi.

Cum alegem rochii de ocazie scurte

De obicei, rochiile de petrecere scurte sau până la genunchi sunt potrivite pentru petreceri precum cine de serviciu, nunţi, aniversari şi alte petreceri formale, iar în funcţie de ocazie, rochia poate fi mai scurtă şi mai senzuală, în timp ce alte situaţii necesită rochii scurte, dar serioase. Pentru rochiile scurte simple putem să exagerăm mai mult cu accesoriile. Putem opta pentru o pereche de sandale sau pantofi care ies complet în evidenţă. Atunci când optăm pentru o rochie scurtă cu broderii şi paiete, ţine cont că este esenţial să adaugi articole neutre pentru a menţine echilibrul.

Când eşti invitat la o petrecere, o întrebare care poate apărea când te gândeşti la look-ul de petrecere este dacă vei închiria o rochie sau vei cumpăra o rochie nouă. Cu siguranţă ambele variante pot fi grozave, totul va depinde de intenţiile şi nevoile tale în acest moment. De exemplu, dacă aveţi numeroase petreceri la care să mergeţi în următoarele luni şi nu vă deranjează să repetaţi ţinuta, cumpărarea este o opţiune foarte avantajoasă şi înţeleaptă, iar în aceste cazuri, merită să investiţi într-un model mai neutru şi să diferenţiaţi ţinutele prin accesorii.

Acum, dacă ai o singură petrecere la care să mergi şi nu-ţi place să repeţi look-ul, închirierea poate fi cea mai potrivită alternativă, dar ţine mereu cont că rochia poate să nu se potrivească corpului tău aşa cum ţi-ai dori. Acesta este unul dintre aspectele pe care mulţi nu le comentează. Cu excepţia cazului în care nu te deranjează să-ţi cumperi o rochie pe care să o porţi o singură dată şi apoi să o păstrezi pentru alte evenimente mai îndepărtate. Închirierea nu este întotdeauna o opţiune mai ieftină, deci merită să luaţi în calcul toate aspectele situaţiei pentru a lua cea mai bună decizie pentru bugetul şi evenimentul la care participaţi.

@UnsplashRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg