S-a lansat Şcoala de Vară, un program gratuit pentru elevii din clasele gimnaziale. Cum se vor desfăşura orele

1 scolar jpg jpeg

„Şcoala Remedială de Vară‟ este un program gratuit, lansat de curând, care vine în sprijinul elevilor care au nevoie de educaţie remedială la limba română şi matematică, fie că provin din mediul urban, din mediul rural sau din zonele defavorizate. Iată mai multe detalii!

Alianţa pentru Educaţie Remedială (A.E.R.) anunţă lansarea programului „Şcoala Remedială de Vară‟, disponibil gratuit pentru elevii din clasele V-VIII. Pe parcursul studiilor, elevii vor putea recupera materia pierdută în acest an şcolar, la limba română sau la matematică. Elevii cu cel mai bun progres pe parcursul programului vor primi 40 de burse pentru anul şcolar 2021-2022, a câte 500 de lei lunar, timp de 5 luni.

„Alianţa pentru Educaţie Remedială creează un precedent de excepţie pentru sistemul nostru de educaţie. Această iniţiativă va veni în sprijinul a două mii de elevi de gimnaziu care vor beneficia gratuit de cursuri prin care să poată recupera materia pierdută în acest an şcolar. În plus, va constitui un reper şi un model pentru viitoarele politici publice privind diminuarea inechităţii din şcolile noastre, punând la dispoziţia celor cu putere de decizie experienţă şi strategii validate concret prin implicarea unui număr semnificativ de copii şi profesori. Aşa că, în finalul rândurilor de faţă, formula de încheiere nu va fi «vacanţă plăcută», ci «hai, la treabă»”, a spus Marcel Bartic, Coordonator educaţional al Şcolii AER.

Unde se pot înscrie elevii şi profesorii

stanga
dreapta
2 scoala remediala de vara jpg jpeg

Programul este disponibil gratuit pentru elevi pe site-ul: www.aer.school.ro. Elevii se pot înscrie în program până în data de 31 iulie, iar profesorii până în data de 12 iulie. Prima etapă a Şcolii de Vară, după înscriere, constă în testarea sumativă pentru evaluarea nivelului de cunoştinţe. Aceasta va fi realizată pe platforma www.brio.ro, iar pe baza rezultatelor obţinute se vor forma mai multe grupe de elevi, în funcţie de clasă şi nivel.

Profesorii de matematică şi de limba română care au reuşit să se adapteze la exigenţele învăţământului online şi au demonstrat că stăpânesc foarte bine tehnicile acestuia de învăţare şi evaluare sunt invitaţi să se înscrie pe www.aer.school.ro şi, în urma unui proces de selecţie, vor fi invitaţi să facă parte din echipa de profesori care va susţine orele de educaţie remedială planificate pentru această vară. Vor fi remuneraţi pentru activitatea lor, vor fi pregătiţi pentru a putea lucra cu instrumentele de educaţie digitală puse la dispoziţie de companiile care s-au alăturat proiectului şi vor beneficia de suport şi consultanţă pe toată perioada programului.

„Ne-am implicat cu tot sufletul în proiectul A.E.R. deoarece credem cu tărie că orice copil care îşi doreşte să progreseze trebuie să aibă această şansă. Pe Kinderpedia, oferim fiecărui profesor şi elevilor săi un instrument digital complet pentru activitatea de la clasă, un mediu de lucru prietenos şi intuitiv, accesibil deopotrivă de pe web cât şi din aplicaţiile mobile native‟ , a spus Daniel Rogoz, Co-fondator şi CEO Kinderpedia.

Cum se vor desfăşura orele

Calendarul şcolii remediale de vară va cuprinde două sesiuni de câte două ore pe săptămână, sub îndrumarea unor profesori dedicaţi. Orele remediale se vor desfăşura online, sincron, pe platforma Kinderpedia. Se vor realiza lecţii video, elevii vor primi teme, note şi calificative, vor putea comunica prin mesagerie direct cu profesorii şi vor avea acces zilnic la statistici de utilizare. Lecţiile asincrone vor fi concepute de către profesori pe platforma Livresq şi elevii le vor lansa direct din Kinderpedia.

„Există carenţe importante la nivel naţional în ceea ce priveşte nivelul de pregătire al elevilor şi este nevoie să ne implicăm acum, în număr cât mai mare, pentru a salva viitorul acestor generaţii de copii. A.E.R. reprezintă, cu siguranţă, un sprijin real pentru educaţia din ţara noastră. Credem că prin efortul comun depus pentru «Şcoala Remedială de Vară» vom reuşi să oferim o binemeritată gură de oxigen învăţământului din România‟, a spus Cosmin Malureanu, CEO Ascendia, LIVRESQ.

Cursurile Şcolii de Vară se vor încheia la finalul lunii august, când elevii vor trece printr-o nouă etapă de testare pe www.brio.ro, pentru a evalua progresul realizat. Tot atunci vor fi desemnaţi şi cei 40 de bursieri cu cel mai semnificativ progres.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg