Sigilările dentare colorate, nou trend în stomatologie

1 50688 original jpg jpeg

Pentru ca mersul la stomatolog să nu mai fie o corvoadă, poţi da culoare evenimentului, la propriu, dacă faci apel la o tehnică foarte ingenioasă. Astfel, poţi opta pentru o sigilare dentară colorată.

Sigilarea colorată a şanturilor şi fosetelor dentare reprezintă o metodă inovatoare de prevenire a cariei care se adresează dinţilor molari temporari şi a molarilor şi premolarilor permanenţi,care nu sunt încă afectaţi de caria dentară.

Dincolo de aspectul plăcut,sigilarea dentară colorată are şi o serie de beneficii neaşteptate. În cazul sigilărilor clasice,cu material apropiat de culoarea dinţilor,este greu ca pacientul să sesiseze eventualele modificări apărute,de tipul căderii unei părţi din sigiliu. Tocmai de aceea,în cazul celor colorate,orice modificare,inclusiv căderea unui colţ foarte mic,este uşor sesizabilă.Sigilarea colorată este o metoda neinvazivă,nu doare şi este pe placul copiilor deoarece îşi pot alege singuri culorile (roz,bleu etc) şi le pot atribui diverse forme în imaginaţie (fluturi,flori etc). Sigilarea se practică începând cu vârsta de 3 ani şi jumătate şi nu are o limită de vârstă.„Acest tip de sigilare constă în aplicarea unui lichid colorat de-a lungul suprafeţei dintelui pentru a umple fosetele şi şanturile dentare. Lichidul este împins printr-o sondă pentru a căpăta forma necesară şi este fixat prin fotopolimerizare cu lampa. Acest lichid conţine şi fluor,care se eliberează continuu,întărind smalţul dintelui în zonele respective şi protejându-l împotriva cariilor,” spune doctor Mihaela Arnon,specialist pedodont clinica Glamour Dent. Mai multe detalii găseşti pe www.glamourdent.ro.