Sprijină campania #scutpentruspitale

1 materiale pentru spital brasov jpg jpeg

La o lună de existenţă, Asociaţia ZI de BINE, curator de cauze sociale, îşi schimbă conceptul iniţial, acela de a susţine o cauză pe lună, timp de 12 luni. Ţinând cont de contextul pandemiei de coronavirus “De ziua ta, ajută un om să se ridice” va deveni pentru o perioadă nedefinită „#scutpentruspitale”.

Toate fondurile strânse de asociaţie vor fi direcţionate către spitale din Petroşani, Sinaia, Rădăuţi, Craiova, Buzău, Suceava, Târgu Mureş, Braşov, Câmpulung şi Bucureşti, sub forma materialelor de care au nevoie pentru a lupta în siguranţă împotriva virusului.

Melania Medeleanu, Asociaţia Zi de bine, spune: “Cum ar fi dacă fiecare om s-ar implica şi ar dona pentru spitalul din localitatea în care s-a născut sau în care trăieşte acum, făcând astfel ceva care îi dă un sens, ceva care va ajuta în aceste moment atât de neobişniut dar care va rămâne şi peste ani tot în folosul comunităţii? Conceptul creativ al campaniei iniţiale “Cine-i născut în aprilie, mai, iunie” devine în aceste zile „Cine-i născut în Petroşani, Sinaia, Rădăuţi, Craiova, Buzău, Suceava, Câmpulung, Bucureşti, Braşov sau Târgu Mureş”.

Campania de strângere de fonduri #scutpentruspitale continuă atât cât va fi nevoie, în încercarea de a-i proteja pe cei aflaţi în linia întâi, cei mai expuşi dintre noi: medici, asistente, brancardieri. Asociaţia face apel la comunităţile locale, cetăţeni şi companii, să ajute aşa cum pot, prin donaţii de materiale sau donaţii în bani, din care va achiziţiona echipamentele necesare şi le va trimite spitalelor.

DE CE ESTE NEVOIE?

Asociaţia ZI de BINE a alcătuit o listă cu necesarul de echipamente şi aparatură medicală pentru 12 spitale care au solicitat ajutor, listă pe care îşi propune s-o acopere cu sprijinul donatorilor, persoane fizice sau companii.

Pe listă figurează produse esenţiale precum: paturi, mese de tratament, sterlizatoare UV, laringoscoape, kituri de intubaţie, echipamente pentru ventilaţie mecanică, pompe pentru siringi, aspiratoare chirurgicale, cabine de decontaminare, teste rapide pentru COVID, sonde de aspirare, filtre pentru sistemele de ventilaţie, combinezoane de protecţie, halate medicale impermeabile de unică folosinţă, şorţuri medicale impermeabile, măşti chirurgicale, măşti de protecţie, toate mărimile de mănuşi de unică folosinţă din latex cu sau fără pudră, ochelari de protecţie, săpun lichid, termometre contactless, pulsometre, botoşi de unică folosinţă, lampi UV, soluţii de dezinfectare pentru suprafeţe şi pentru obiecte, şi multe altele.

CUM POŢI SĂ AJUŢI?

Cu un simplu sms cu textul SUS la 8862 se poate face o donaţie pentru a ajuta spitalele mici din comunităţi precum Petroşani, Sinaia, Rădăuţi, Craiova, Buzău, Suceava, Târgu Mureş, Braşov, Câmpulung şi Bucureşti.

Contribuţiile se pot face şi prin transfer bancar în următoarele conturi:

BCR RO56RNCB0092166359160001, cont in RON UNICREDIT

RON: RO61BACX0000002013736000

EUR: RO34BACX0000002013736001

USD: RO07BACX0000002013736002

Vă puteţi dona ziua de naştere pe Galantom (peste 60 de oameni şi-au donat deja ziua) iar companiile pot face sponsorizări, contractul este precompletat şi se poate descărca de pe site-ul nostru: https://zidebine.ro/sponsorizare.html

La o lună de la lansare, Asociaţia Zi de Bine face bilanţul:

-          A reuşit să strângă în doar 15 zile 50.000 de euro pentru cauza lunii martie – Casa Blondie pentru copiii bolnavi abandonaţi în Secţia de Neonatologie de la Spitalul Marie Curie.

-          În doar 10 zile de la lansarea celei de-a doua cauze, #scutpentruspitale, a strâns aproape 300.000 de euro de la mai bine de 30.000 de donatori, persoane fizice si companii. Cu aceşti bani, Zi de Bine a sprijinit deja Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, unde a trimis 2.000 măşti FFp2, 300 de combinezoane, 400 de ochelari de protecţie şi 6 viziere, 500 de teste diagnostic, aşternuturi pentru 100 de paturi. De asemenea, au ajuns la Braşov 2 containere închiriate pentru 2 luni, alte două urmând să fie achiziţionate şi donate spitalului. Pentru spitale din Rădăuţi, Târgu Mureş, Sinaia, Petroşani, Câmpulung, Craiova, Buzău şi Bucureşti au fost trimise 1.000 de măşti ffp1, aproape 25.000 litri dezinfectant şi 10000 mănuşi chirurgicale. ZI de BINE va achiziţiona şi aparate de ventilaţie mecanică de înaltă performanţă, monitoare, pulsoximetre etc

Informaţii despre modul în care se pot face donaţiile se găsesc pe site-ul Asociaţiei Zi de Bine – www.zidebine.ro şi pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/zidebine.ro/.

infografic zi de bine scutpentruspitale jpg jpeg


Recente

Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg