„Taste of America“ – o sărbătoare a gustului
O degustare de preparate delicioase din carne şi de băuturi spirtoase a fost organizată de către Ambasada Statelor Unite ale Americii, la Hotel JW Marriott din Bucureşti. Un regal al simţurilor!
Savori sofisticate
Evenimentul a reuşit să pună în valoare gustul sotifisticat al băuturilor spitoase americane -în special Bourbon,băutura originară din statul Kentucky- cu savorile preparatelor pe bază de carne de vită,fructe uscate şi nuci.
Inutil de precizat că whiskey-urile americane sunt consumate în întreaga lume. Carnea de vită este şi ea apreciată pe plan mondial pentru frăgezime şi savoare. Fructele uscate,precum cele de merişor,sunt obligatorii într-o dietă sănătoasă,dat fiind aportul lor de antioxidanţi şi capacităţii de a proteja sistemul cardio-vascular. Iar migdalele,nucile pecan sau fisticul,recunoscute pentru beneficiile aduse sănătăţii,sunt prezente în mai toate reţetele de astăzi.
Ingrediente apreciate de consumatorii români
„Sortimentele de whiskey american (...) au o paletă minunată de gusturi şi o istorie bogată“, spus Dean Thomson,însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti. „ Statele Unite sunt,de asemenea,unul din cei mai mari producători şi consumatori mondiali de fructe cu coajă lemnoasă şi nuci.”
Referindu-se la carnea de vită,Dean Thomson a mai adăugat:„Noi,americanii,avem o tradiţie îndelungată în domeniul creşterii vitelor. De-a lungul timpului,fermierii noştri au aplicat sisteme de mare eficacitate,de gestionare a fermelor,pentru a asigura obţinerea ueni cărni de calitate ridicată şi săntoasă pentru consumatori.“
La sfârşit,domnia sa a urat asistenţei,în limba română,„Poftă bună“. Şi bună a fost!
Conform cifrelor furnizate de ambasada americană,România importă anual din SUA migdale,în valoare de 1,4 – 2 milioane de dolari,iar tendinţa e în creştere. Alte fructe oleaginoase importate din America la noi sunt nucile,fisticul şi nucile pecan.