Top 4 filme romantice

1 79481 original jpg jpeg

Se spune că poveştile de dragoste nu mor niciodată, nu-i aşa? Tot aşa se întâmplă şi cu filmele care au ca temă dragostea. Sunt multe filme care au rămas în memoria colectivă ca fiind romantice, iar printre preferate sunt:

Casablanca, 1942

Regizat de Michael Curtiz, „Casablanca” este un film de dragoste care îi are ca protagonişti pe Humphrey Bogart, Ingrid Bergman şi Paul Henreid. Acţiunea se petrece în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar filmul se concentrează pe viaţa unui om care trebuie să se împartă între dragoste şi virtute. Trebuie să aleagă între dragostea sa pentru o femeie şi ajutarea ei şi a soţului, lider al Rezistenţei cehe, să scape din oraşul Casablanca, care făcea parte din Marocul controlat de Regimul de la Vichy, pentru a-şi continua lupta împotriva naziştilor.

Shakespeare îndrăgostit (1998)

Extraordinara producţie cinematografică distinsă cu 7 premii Oscar - între care premiul pentru cel mai bun film, o are în rolul principal pe Gwyneth Paltrow, câştigătoarea premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă. Din distribuţie mai fac parte şi Judi Dench, Geoffrey Rush şi Ben Affleck (Armageddon), laureaţii cu Oscar. Când chinuitoarele crize de inspiraţie ale lui Will Shakespeare (Joseph Fiennes - Elizabeth) îl împiedică să creeze, povestea de dragoste secretă dintre el şi frumoasa Lady Viola (Paltrow) face ca rândurile să se scrie de la sine, cum nu se mai întâmplase până atunci! Există însă două lucruri pe care trebuie să le afle despre aleasa inimii lui: nu numai că ea trebuie să se mărite cu altul, dar şi că se dă drept bărbat pentru a obţine rolul principal în cea mai recentă piesă a lui Will!

Pe aripile vântului (1939)

“Pe aripile vântului” este ecranizarea romanului cu acelaşi nume semnat de Margaret Mitchell, regizat de Victor Fleming. Acţiunea acestui film clasic spune povestea de iubire dintre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler in timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Războiul Civil. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea să-şi recunoască sentimentele faţă de bărbatul pe care-l iubeşte. Acest orgoliu se întoarce în final împotriva ei şi îl pierde pe cel pe care l-a iubit întotdeauna.

Jurnalul (2004)

Bazat pe un roman al lui Nicholas Sparks, filmul spune povestea a doi tineri, Allie Hamilton (Rachel McAdams) şi Noah Calhoun (Ryan Gosling), care s-au întâlnit într-o seară la carnaval şi s-au îndrăgostit. Dar părinţii fetei nu sunt de acord cu relaţia ei, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată şi cunoscută, şi hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah. Allie aşteptată mult timp ca Noah să îi răspundă la scrisori, dar după mai mulţi ani hotărăşte să se logodească cu Lon, un soldat american. Măcinată încă de dragostea pe care o nutreşte faţă de Noah, Allie decide să îi facă o vizită acestuia şi constată că sentimentele lor sunt încă vii. Acum este momentul ca Allie să aleagă între Noah şi proaspătul ei logodnic.

Sursă video: www.youtube.com

Credit foto: www.rd.comRecente

Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg