Top 4 filme romantice

1 79481 original jpg jpeg

Se spune că poveştile de dragoste nu mor niciodată, nu-i aşa? Tot aşa se întâmplă şi cu filmele care au ca temă dragostea. Sunt multe filme care au rămas în memoria colectivă ca fiind romantice, iar printre preferate sunt:

Casablanca, 1942

Regizat de Michael Curtiz, „Casablanca” este un film de dragoste care îi are ca protagonişti pe Humphrey Bogart, Ingrid Bergman şi Paul Henreid. Acţiunea se petrece în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar filmul se concentrează pe viaţa unui om care trebuie să se împartă între dragoste şi virtute. Trebuie să aleagă între dragostea sa pentru o femeie şi ajutarea ei şi a soţului, lider al Rezistenţei cehe, să scape din oraşul Casablanca, care făcea parte din Marocul controlat de Regimul de la Vichy, pentru a-şi continua lupta împotriva naziştilor.

Shakespeare îndrăgostit (1998)

Extraordinara producţie cinematografică distinsă cu 7 premii Oscar - între care premiul pentru cel mai bun film, o are în rolul principal pe Gwyneth Paltrow, câştigătoarea premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă. Din distribuţie mai fac parte şi Judi Dench, Geoffrey Rush şi Ben Affleck (Armageddon), laureaţii cu Oscar. Când chinuitoarele crize de inspiraţie ale lui Will Shakespeare (Joseph Fiennes - Elizabeth) îl împiedică să creeze, povestea de dragoste secretă dintre el şi frumoasa Lady Viola (Paltrow) face ca rândurile să se scrie de la sine, cum nu se mai întâmplase până atunci! Există însă două lucruri pe care trebuie să le afle despre aleasa inimii lui: nu numai că ea trebuie să se mărite cu altul, dar şi că se dă drept bărbat pentru a obţine rolul principal în cea mai recentă piesă a lui Will!

Pe aripile vântului (1939)

“Pe aripile vântului” este ecranizarea romanului cu acelaşi nume semnat de Margaret Mitchell, regizat de Victor Fleming. Acţiunea acestui film clasic spune povestea de iubire dintre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler in timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Războiul Civil. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea să-şi recunoască sentimentele faţă de bărbatul pe care-l iubeşte. Acest orgoliu se întoarce în final împotriva ei şi îl pierde pe cel pe care l-a iubit întotdeauna.

Jurnalul (2004)

Bazat pe un roman al lui Nicholas Sparks, filmul spune povestea a doi tineri, Allie Hamilton (Rachel McAdams) şi Noah Calhoun (Ryan Gosling), care s-au întâlnit într-o seară la carnaval şi s-au îndrăgostit. Dar părinţii fetei nu sunt de acord cu relaţia ei, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată şi cunoscută, şi hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah. Allie aşteptată mult timp ca Noah să îi răspundă la scrisori, dar după mai mulţi ani hotărăşte să se logodească cu Lon, un soldat american. Măcinată încă de dragostea pe care o nutreşte faţă de Noah, Allie decide să îi facă o vizită acestuia şi constată că sentimentele lor sunt încă vii. Acum este momentul ca Allie să aleagă între Noah şi proaspătul ei logodnic.

Sursă video: www.youtube.com

Credit foto: www.rd.comRecente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg