Ultima prințesă din Hawaii a murit în brațele soției sale!

Faimoasa moștenitoare din Hawaii, cunoscută ca ultima prințesă a insulei, a murit la 96 de ani, în brațele soției sale mai tinere. Ce avere i-a lăsat?

image

Abigail Kinoiki Kekaulike Kawananakoa și-a încheiat socotelile cu viața duminica trecută, pe 11 decembrie, acasă la ea, în Honolulu, unde trăia alături de partenera ei de viață, Veronica Gail Kawananakoa, de 69 de ani. Averea ultimei prințese din Hawaii se ridică la 219 milioane de dolari.

Familia din care provenea Abigail era cea regală, care a domnit, la un moment dat, pe insulă. „Ne vom aminti de Abigail și de iubirea ei pentru Hawaii și pentru oamenii care trăiesc aici”, a ținut să precizeze soția prințesei într-un comunicat de presă. „Îi voi duce dorul pentru totdeauna”, a conchis aceasta.

Decesul prințesei a fost anunțat în cursul zilei de luni, pe 12 decembrie, în fața palatului Iolani, care este, în momentul de față, muzeu în mare parte, dar și singura reședință regală a monarhiei hawaiiene.

James Campbell, străbunicul ei, era un om de afaceri irlandez care și-a construit averea cu ajutorul plantației de zahăr pe care o avea și a terenurilor pe care le deținea, fiind, la vremea sa, unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din țară.

Acesta s-a însurat cu Abigail Kuaihelani Maipinepine Bright, iar fiica lor, Abigail Wahiika`ahu`ula Campbell, l-a luat de soț pe Prințul David Kawananakoa, care a fost declarat moștenitorul tronului. Fiica lor, Lydia Kamaka`eha Liliu`okulani Kawananakoa Morris, a adus-o pe lume pe Abigail, concepută cu soțul acesteia, William Jeremiah Ellerbrock.

După moartea prințului, văduva a adoptat-o pe nepoata ei, pe tânăra Abigail, care, pe nepusă masă, și-a cerut dreptul de-a primi titlu regal. Aceasta a declarat, în Honolulu Magazine, în 2021, că, dacă monarhia lor ar mai fi existat, verișorul ei, Edward Kawananakoa, ar fi fost moștenitorul tronului, nu ea.

„Evident că aș fi femeia puternică din spatele tronului, nu există nicio îndoială în această privință”, a spus ea mai în glumă, mai în serios. Cunoscută de prieteni ca Kekau, ea a primit cea mai mare parte din averea Campbell și a gestionat, pe timpul vieții sale, un fond de 215 milioane de dolari.

Cu asemenea bănet, prințesa a finanțat diverse proiecte de-a lungul anilor, inclusiv burse școlare pentru elevii nativi din Hawaii și menținerea într-o stare onorabilă a palatului Iolani. A donat, de asemenea, obiecte care i-au aparținut Regelui Kalakaua și Reginei Kapi`olani, precum un diamant de 14 carate provenit din inelul regelui.

Una dintre pasiunile regretatei prințese a fost creșterea cailor. Unul dintre caii ei a câștigat 1 milion de dolari în 1993, la concursul All-American Futurity din New Mexico.

Kawananakoa nu deținea un titlu regal oficial, având în vedere că monarhia nu e la putere în Hawaii, însă a fost un simbol al identității naționale în Hawaii chiar și după ce oamenii de afaceri americani au distrus regatul hawaiian în 1893.

„Oameni îi spuneau întotdeauna prințesă în Hawaii, pentru că ei recunoșteau originea ei”, a dezvăluit profesorul universitar Kimo Alama Keaulana. „Hawaiienii țin mult la moștenirea lor. Și, din punctul de vedere al arborelui genealogic, ea era de sânge albastru”, a conchis acesta.

Foto - Honolulu Civil BeatRecente

Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg