Un actor din „Pe aripile vântului”, omorât din greșeală!

Actorul care a interpretat un rol principal în „Pe aripile vântului” – personajul de care era îndrăgostită Scarlett O’Hara – n-a apucat să se bucure de succesul său profesional. A murit tragic și prematur!

image

Producătorul hollywoodian David O. Selznick era convins că romanul din 1936, „Gone with the Wind” (n.r. „Pe aripile vântului”), va fi un succes pe marele ecran și și-a dorit să obțină drepturile asupra operei lui Margaret Mitchell pentru a transforma cartea într-un film impresionant.

Visul acestuia a devenit realitate pe 15 decembrie 1939, când filmul a fost lansat. Premiera din Atlanta a constat într-o adevărată sărbătoare, întinsă pe trei zile. 300.000 de fani s-au înghesuit pe străzi ca să apuce să-i vadă pe actorii principali ai filmului - Vivien Leigh și Clark Gable – care au intrat în oraș cu limunizele, în uralele oamenilor.

„Pe ariripile vântului” a devenit un mare succes internațional, întocmai precum a fost preconizat de realizatorii săi. În 1939, pelicula a încasat aproape 200 de milioane de dolari, adică aproape 2 miliarde de dolari în banii de azi. Filmul a primit numeroase premii, fiind nominalizat de 14 ori la Oscar și câștigând nouă statuete de aur.

Din distribuția filmului a făcut parte și Leslie Howard, care l-a interpretat pe Ashley Wilkes în saga devenită una dintre cele mai însemnate realizări hollywoodiene din toate timpurile. Actorul britanic era deja faimos pe Broadway înainte de-a apărea în fața camerei de filmat. La 50 de ani, avea un viitor luminos în fața lui. Însă a murit brusc. Și violent.

Întreaga lume era în plin război într-o dimineață din luna iunie a anului 1943, când Leslie Howard s-a urcat la bordul aeronavei civile care mergea din Lisabona, Portugalia, spre Londra, susține Britannica. Zborul părea cât se putea de normal. Vedeta de la Hollywood și alte 16 persoane erau perfect liniștite pe drum, când, în jurul prânzului, pilotul a transmis două mesaje îngrijorătoare.

image

În primul mesaj, pilotul a transmis că un avion misterios îi urmărea, iar al doilea a fost de-a dreptul tragic: „Suntem atacați de avionul inamic!”. Au fost ultimele cuvinte transmise de pilot sau de oricine altcineva se afla la bord. După acel mesaj, s-a făcut o liniște asurzitoare.

Avionul „Ibis” a dispărut de pe radar și s-a prăbușit în ocean. Mai târziu, s-a descoperit că șase până la opt avioane militare germane s-au intersectat cu Ibis pe cer, după care au început să urmărească avionul civil și să deschidă, într-un final, foc asupra lui.

De ce a fost împușcat și doborât un avion civil de către naziști?

Alături de Leslie Howard se afla și managerul său, Alfred Chenhalls, care semăna izbitor de mult cu prim-ministrul Winston Churchill. Faptul că impresarul hollywoodian fuma i-a indus în eroare pe nemți și au atacat avionul în care se afla acesta, în speranța de a-l înlătura de la conducerea alianței politice internaționale împotriva naziștilor pe inamicul lui Hitler.

Ce păcat că un om nevinovat a trebuit să plătească cu viața pentru greșelile făcute de alții, nu?

Foto - Pe aripile vântului



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg