Un nou film românesc a intrat în atenţia cinefililor

1 83701 original jpg png

„Secretul Fericirii” a fost prezentat în premieră mondială la TIFF 2018 (Selecţie oficială, secţiunea Zilele filmului românesc, clasat pe locul 2 în preferinţele publicului, după „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, 2017) şi a fost declarat câştigător la mai multe festivaluri internaţionale de film.

Filmul românesc „Secretul Fericirii”, cu Vlad Zamfirescu în rolul principal, va avea Premiera de Gală pe data de 18 octombrie, la Cinema Pro, începând cu ora 20:00, iar accesul publicului se va face pe bază de invitaţie.

La Premiera de Gală va participa întreaga echipă, alături de producătorul Cristina Dobriţoiu şi scenaristul filmului Alexandru Popa. Evenimentul reprezintă o ocazie extraordinară pentru iubitorii de film de-a descoperi „unul din puţinele filme româneşti la care stai, aştepţi, vezi, simţi şi îţi doreşti ca totul să nu se termine.

„Secretul Fericirii” a avut, aseară, proiecţie specială pentru presă, urmată de o conferinţă de presă la Teatrul Godot, din Bucureşti, la care au participat o parte din actorii din distribuţia filmului în frunte cu Vlad Zamfirescu acompaniaţi de producătorul Cristina Dobriţoiu şi scenaristul Alexandru Popa. Evenimentul s-a dovedit a fi un bun prilej pentru jurnaliştii prezenţi în sală să discute despre specificul acestui film în contextul românesc de astăzi şi să descopere povestea de dinainte şi de după a filmului, în cartea „Secretul Fericirii”, romanul scris de acelaşi Alexandru Popa şi prezentat jurnaliştilor după proiecţia filmului.

După vizionare, a luat cuvântul regizorul şi actorul Vlad Zamfirescu care a explicat ce a însemnat pentru el această experienţă cinematografică : „Am vrut să facem un film pentru public. Să aducem oamenii în sala la filme româneşti. Pentru mine e important ca filmul să aibă acel fir roşu, despre care am învăţat în şcoală. Dacă noi nu dăm esenţă filmului, cu alte cuvinte, dacă bunica ta nu a înţeles despre ce e vorba în film, atunci greşeala e la noi.”

Scenariul filmului extrage, aşa cum explică producătorul filmului, Cristina Dobriţoiu, trei pagini din roman, şi le transpune într-un film de o oră şi treizeci de minute.

„Secretul fericirii” reprezintă debutul regizoral al actorului Vlad Zamfirescu şi este o producţie Movie Production Entertainment, iar producător este Cristina Dobriţoiu.

Filmul a câştigat numeroase premii, după cum urmează: Los Angeles Film Awards, SUA, 2018 (Best Duo: Vlad Zamfirescu & Theo Marton; Honorable Mention: Narrative Feature), Virgin Spring Cinefest, India, 2018 (Silver Award: Best Debut: Vlad Zamfirescu), Burgas International Film Festival, Bulgaria, 2018 (Selectat în competiţia oficială, cu proiecţie specială pe 23.07.2018), „Sose” 5th International Film Festival 2018, Yemen, Armenia (Selectat în competiţia de lung metraj). „Secretul Fericirii” a fost selectat şi în Competiţia de Lungmetraj a Festivalului ANONIMUL IFF 2018.Recente

Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg