Unde trăiesc cele mai frumoase femei din lume. Ce ţară deţine „recordul“ de frumuseţe

1 shutterstock 1333493855 jpg jpeg

Este de-ajuns să ne uităm la câteva ediţii Miss Universe ca să identificăm ţările în care trăiesc cele mai frumoase femei. Totuşi, tiparele de frumuseţe se schimbă permanent, iar globalizarea duce la un amestec al trăsăturilor care intervine în această hartă estetică.

Ne-am obişnuit să spunem că româncele sunt cele mai frumoase femei din lume. Slavii vor spune la fel despre rusoaice, ucrainence, croate. Italienii se vor mândri că au dat lumii adevărate dive, iar francezii îşi vor ridica în slăvi muzele lor eterne. Să nu-i mâniem nici pe greci, care ne vor aminti că pentru Elena a fost pornit războiul troian, iar America de Sud pare o fabrică de top-modele.

Clişeele despre frumuseţea femeii pot continua la nesfârşit, şi asta pentru că tiparele sunt diferite şi variază de la un spaţiu geografic la altul. Şi, în ciuda megaconcursurilor de frumuseţe precum Miss World şi Miss Universe, ne e tot mai greu să identificăm o frumuseţe universală, care să satisfacă gusturile de pe întreg pământul.

Mai mult, graţie globalizării şi amestecului dintre rase, variaţia tipologiilor a crescut, iar ochiul este supus unui test şi mai acerb. Să nu mai vorbim despre modificările pe care le aduce chirurgia estetică – pe care, din fericire, concursurile de Miss nu o admit. Ne rămâne, aşadar, să recurgem la statisticile oferite de competiţiile de frumuseţe, pentru a crea o hartă a esteticii feminine. Şi, din calculele noastre, reiese următorul clasament.

 

Puerto Rico

Pentru majoritatea, insulele Caraibe sunt reprezentarea raiului pe pământ, iar de acolo descind mândre Eve care au adus şase titluri ale frumuseţii absolute: cinci Miss Universe şi un Miss World. În 1975, Wilnelia Merced a fost primul şi singurul model portorican câştigător al unui trofeu Miss World. Juriul celuilalt concurs le-a iubit mai mult pe compatrioatele ei, care le-a oferit cinci titluri în anii următori: Marisol Malaret în 1970, Deborah Carthy-Deu în 1985, Dayanara Yari Torres Delgado în 1993, Denisse Maria Quiñones August în 2001 şi Zuleyka Jerris Rivera Mendoza în 2006. Dintre ele, cea mai cunoscută este Dayanara, artistă completă şi scriitoare, care a devenit ambasador al UNICEF şi a înfiinţat o fundaţie prin care să ajute copiii defavorizaţi din ţara sa natală.

Marea Britanie

Deşi despre englezoaice nu ai spune că se află în topul celor mai frumoase femei, ei bine deţin cinci titluri Miss World. Actriţa galeză Rosemarie Frankland a devenit prima femeie britanică şi cea de-a şaptea europeană care a câştigat titlul de Miss World în 1961. Ann Sidney, Lesley Langley şi Helen Morgan au câştigat şi ele titlurile Miss World pentru Regatul Unit în 1964, 1965 şi, respectiv, 1974. Iar cea mai recentă câştigătoare din Regatul Unit a fost Sarah-Jane Hutt, care a obţinut titlul în anul 1983.

Suedia

Înalte, suple, blonde, suedezele au incitat mereu imaginaţia bărbaţilor. Şi, pe bună dreptate, au dus acasă trei premii Miss World şi alte 3 Miss Universe. Hillevi Rombin Schine a fascinat juriul din Long Beach, California, şi a obţinut primul Miss Universe pentru Suedia în 1955. Ei i-au urmat Margareta Arvidsson şi Yvonne Ryding, în 1966 şi 1984. Primul titlu Miss World, revendicat în 1951 de Kiki Håkansson, a fost umbrit de controverse, întrucât concurenta a purtat bikini în timpul ceremoniei, ceea ce a lezat ţările religioase conservatoare. După ea, May Louise Flodin şi Mary Ann Catrin Stävin au readus coroana în ţară în 1952 şi 1977.

India

Din vremuri imemoriale, indiencele au fost venerate şi iubite pentru frumuseţea lor elegantă şi aspectul radiant. 

Cele cinci trofee Miss World şi cele două Miss Universe puse la picioarele lor par prea puţine. În 1966, Reita Faria era prima femeie indiană încoronată la Miss World. Şi, contrar aşteptărilor, în loc să-şi continue viaţa de model, a urmat Medicina, devenind prima Miss World medic. În 1994, lumea se oprea în loc s-o admire pe Aishwarya Rai, poate cea mai notorie Miss World din India, devenind superstar la Bollywood, implicată în diverse acţiuni de caritate şi membru al juriului Festivalului de Film de la Cannes. Diana Hayden, Yukta Mookhey şi Priyanka Chopra i-au urmat exemplul în 1997, 1999 şi 2000, ultima fiind star hollywoodian şi soţia cântăreţului Nick Jonas. India a dat şi două Miss Universe, Sushmita Sen în 1994 şi Lara Dutta în 2000, ambele actriţe de succes la Bollywood.

SUA

O ţară cât un continent era greu să nu dea lumii unele dintre cele mai frumoase femei. Marjorie Wallace câştiga primul titlu Miss World pentru America în 1973, dar şi prima care-l pierdea, după 104 zile, din cauza nerespectării obligaţiilor ulterioare. Gina Tolleson şi Alexandria Mills au purtat şi ele coroana Miss World în 1990 şi 2010, în timp ce Miss Universe părea concursul adjudecat de americance, cu cele mai multe trofee din istorie, opt la număr: Miriam Stevenson în 1954, Carol Morris în 1956, Linda Bement în 1960, Sylvia Hitchcock în 1967, Shawn Weatherly în 1980, Brook Lee în 1997 şi renumitul influencer Olivia Culpo în 2012. Să ne amintim, totuşi, că patronul Miss Univers a fost, mulţi ani, Donald Trump!

Venezuela

Mamacitas, latino chicas sau bella doñas, spuneţi-le cum vreţi, dar, potrivit statisticilor, sud-americancele sunt cele mai frumoase femei din lume. Iar recordul medaliilor de frumuseţe îl deţine Venezuela! Şapte Miss Universe şi şase Miss World provin de acolo, startul fiind dat de Susana Duijm, în 1955. În ordinea trofeelor, s-au mai remarcat Maritza Sayalero (1979), Irene Sáez şi Pilin Leon (1981), Astrid Herrera (1984), Bárbara Palacios (1986), Ninibeth Jiminez (1991), Jacqueline Marcano (1995), Alicia Machado (1996), Dayana Mendoza (2008), Stefanía Fernández (2009), Ivian Sarcos (2011) şi Gabriela Isler (2013).

FOTO Getty, ShutterstockRecente

Taylor Swift cântăreața foto  Shutterstock jpg
Sofia Vergara foto  Shutterstock jpg
JA jpg
Bradley Cooper și Beyonce jpg
Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg
Nunta Meghan Markle, Printul Harry jpg
Christie Brinkley jpg
Regele Charles jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Beyoncé jpg
Adele 1 jpg
Melania Trump jpg
DDR03557 png
eveniment seara (1) jpg
Ryan Gosling și Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
Vedete jpg
Familia Regala jpg
Beyonce Instagram jpg
Selena Gomez foto  Shutterstock jpg