Vino la singura cursă de alergare prin Parcul Natural Văcăreşti!

2 hh jpg jpeg

Dacă îţi place să alergi în aer liber, merită să te înscrii la Sun Challenge 2019, singura cursă de alergare prin Parcul Natural Văcăreşti. Cu atât mai mult cu cât înscrierea ta înseamnă un ajutor în plus pentru ţestoasele de apă din parc.

Sun Plaza, în parteneriat cu Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, te invită pe 28 septembrie la cea de-a doua ediţie Sun Challenge. Anul acesta vor fi trei distanţe de concurs: 5 km, 10 km şi 21 de km. Semimaratonul va fi parcurs în bună parte prin interiorul Parcului Natural Vacăreşti, pe poteci de trail.

Toţi banii din taxele de înscriere vor merge către Administraţia Parcului Natural Văcăreşti, care îi va folosi în programele de conservare ale ţestoasei de apă (Emys orbicularis) din parc, singura specie de ţestoasă semiacvatică nativă din fauna României.

La nivelul României, ţestoasa de apă este clasificată ca o specie vulnerabilă, afectată de degradarea, distrugerea şi fragmentarea habitatelor. Populaţiile sunt ameninţatate de poluare, desecări, colectarea în scopul comercializării şi uciderea deliberată sau accidentală de către pescari sau conducători auto.

Pentru a proteja cele aproximativ 50 de ţestoase care vieţuiesc în Parcul Natural Văcăreşti, participanţii de la prima ediţie Sun Challenge Văcăreşti (din 2018) au donat taxele de înscriere pentru a le proteja căminul şi a le ajuta să îşi păstreze habitatul. Au fost amplasate insule de sorire şi s-au demarat lucrările pentru amenjarea a 1000 de metri de plajă dedicată depunerii ouălor ţestoaselor.

A doua ediţie a competiţiei sprijină în continuare ţestoasele de apă pentru că este momentul ca Administraţia Parcului Natural Văcăreşti să treaca la nivelul următor - asigurarea supravieţuirii populaţiei pe termen lung prin creşterea numărului de ţestoase din parc şi crearea condiţiilor necesare pentru dezvoltarea puilor.

Astfel, taxele participanţilor vor fi utilizate pentru crearea unor “grădiniţe pentru ţestoase”, microhabitate necesare juvenililor. Puii de ţestoase nu sunt buni înotători şi au neapărată nevoie de zone amenajate special (cu apă puţin adâncă, capabilă să se încălzeasca rapid, lipsite de stuf şi bogate în surse de hrană).

Parcul Natural Văcăreşti este prima arie protejată urbană a ţării, cel mai mare spaţiu verde al capitalei. Aici au fost identificate deja peste 150 de specii de păsări, multe dintre ele fiind specii protejate.

Trăieşte experienţa Sun Challenge şi înscrie-te la una dintre cele trei curse. Nu rata perioada de Early Bird (până pe 10 iulie) când taxele de participare sunt 80 de lei (pentru proba de 5 km sau 10 km) şi 90 de lei (pentru proba de 21 km).

Din 11 iulie până pe 21 septembrie, taxele de participare vor fi: 100 de lei (pentru proba de 5 km sau 10 km) şi 120 lei (pentru proba de 21 km).

Plata taxei de înscriere se face prin transfer bancar, în contul Asociaţiei Club Sportiv Adrenallina Media, deschis la UniCredit Bank, RO80BACX0000001448179001, cu menţiunea "TAXA CONCURS".

Accesează acest link ca să te înscrii şi să alergi în singurul parc natural dintr-un mediu urban din ţară!

Vor fi acordate 84 de premii (produse, servicii, bani)  în valoare totală de peste 51.000 lei.Recente

UNTOLD BAC DE 10 4x5 1 jpg
kourtney kardashian travis barker (3) jpg
launch app jpeg
neversea png
pietre la rinichi jpg
Jennifer Lopez sursa foto  Shutterstock jpg
sosete negre in avion jpg
singuratate jpg
p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg