Violenţa în familie, o consecinţă negativă a izolării la domiciliu

1 1920x1080 kv1 ro jpg jpeg

În timp ce distanţarea socială este esenţială pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, un alt „virus”, la fel de perfid, se răspândeşte cu rapiditate în casele românilor. Este vorba de violenţa domestică, un fenomen ce înregistrează o creştere exponenţială pe măsură ce săptămânile în carantină se succed şi persoanele predispuse la violenţă petrec mult mai mult timp împreună cu victimele lor.

Peste 55% dintre români trăiesc deja în spaţii supraaglomerate, conform Eurostat, un factor ce agravează şi mai mult fenomenul. În plus, aproape un milion de români vor intra în şomaj tehnic şi, pe măsură ce dificultăţile economice se vor accentua, greutăţile şi lipsurile pot genera în curând şi mai multă tensiune în cămine, deci mai multe prilejuri pentru comportament abuziv.

Ce e de făcut 

Campania #IzoleazăViolenţa lansată de Asociaţia ANAIS trage un semnal de alarmă în acest sens şi vine în sprijinul victimelor cu diverse sfaturi de la specialiştii săi colaboratori, reunite pe www.izoleazaviolenta.ro. Site-ul conţine sfaturi de natură juridică, precum şi sfaturi practice pentru victime şi rudele lor, în acest context de izolare obligatorie la domiciliu. Platforma include şi mesaje de încurajare ale femeilor care au reuşit să scape cu bine din diverse situaţii de violenţă sau relaţii toxice.

„Aceste vremuri sunt într-adevăr extrem de dificile pentru toată lumea, dar drama celor închise în casă timp de săptămâni întregi alături de un partener violent este una foarte gravă. Vrem să informăm opinia publică despre această situaţie şi rugăm autorităţile să continue să intervină prompt ori de câte ori un act de violenţă domestică este semnalat la 112,” spune Carmen Nemeş, preşedinta ANAIS.

Campania #IzoleazăViolenţa este realizată cu ajutorul companiei Cheil Centrade. De altfel, colaborarea Cheil Centrade cu Asociaţia ANAIS a început anul trecut prin campania „Voci Netăcute”, prin care femei reale au împrumtat în mod simbolic vocea lor momentelor de violenţă trecute cu vederea în filmele mute de acum peste un secol, cu ocazia ridicării restricţiilor de folosire a acestor producţii începând cu 1 ianuarie 2019. Filmul rezultat a fost selectat pentru Festivalul de Film de la Cannes, iar campania a câştigat multiple premii la festivaluri de comunicare interne şi internaţionale, inclusive un aur la London International Awards.  Recente

Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg