FOTO Cele mai frumoase fotomodele la vârsta a treia. Cine a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă carieră

1 pjimage 8 jpg jpeg

Unele dintre fotomodele au revoluţionat standardele frumuseţii. Nu este musai să fii tânăr/ă pentru a defila pe podium sau pentru a apărea pe coperţile celor mai prestigioase reviste.

Şi la vârsta a treia, femeile sau bărbaţii continuă să-şi împlinească visul şi să facă, până la urmă, ceea ce le place mai mult. 

Mama lui Elon Musk 

Cariera de model a lui Maye Musk a început când avea doar 15 ani. Mama lui Elon Musk (Foto 1, 2 şi 3 Galerie), deşi s-a născut în Canada, a crescut în Africa de Sud. În tinereţe, a devenit finalistă în competiţia Miss Africa de Sud, înainte de a se întoarce în Canada şi de a apărea în reclame. De altfel, Maye Musk (72 ani) a fost foarte activă şi influentă în ultimii ani, făcând câteva fotografii nud pentru reviste, jucând în mai multe campanii publicitare şi chiar ajungând să participe la Gala Met (unul dintre cele mai importante evenimente de modă). Este şi PR-ul unui brand de produse cosmetice, iar ca dietetician, susţine prezentări în acest domeniu de specialitate în întreaga lume. 

Veruschka von Lehndorff

Are 81 de ani şi i se mai spune şi “contesa Vera von Lehndorff-Steinort”, iar în plan profesional este cunoscută sub numele de Veruschka (Foto 4 şi 5 Galerie). S-a născut în Rusia, dar s-a mutat ulterior prin alte părţi, cum ar fi Italia, America şi Germania. Modelul, deşi a devenit faimos după ce a fost descoperit de un fotograf italian, a cunoscut celebritatea , cu adevărat, după ce a apărut în filmul “Blow Up” (1966). Veruschka a apărut pe mai multe coperte de reviste, inclusiv Vogue. La apogeul carierei sale, a câştigat până la 10.000 de dolari pe zi. A lăsat lumea modelingului în 1975, după ce i s-a spus să-şi schimbe aspectul pentru a se potrivi mai bine cu celelalte modele populare de atunci. Chiar şi aşa, a ales să apară în continuare pe podiumuri şi pe coperta câtorva reviste. 

Fotomodelul chinez, Wang Deshun 

A devenit faimos atunci când a defilat într-o prezentare de modă fără cămaşă. Videoclipul cu el, la acel moment, a devenit viral. Totul a început cu o fotografie de-a lui Wang, care i-a atras atenţia unui regizor şi care, la rândul său, a trimis mai departe poza unui preşedinte al unei case de modă. Bărbatul (Foto 6 Galerie), deşi are 84 de ani, urmează un program de fitness strict pentru a-şi menţine fizicul. 

Carmen Dell'Orefice

În prezent are 89 de ani, dar şi-a început cariera de modelling la 15 ani, după ce a semnat un contract cu cei de la Vogue şi a apărut pe coperta revistei tot la acea vârstă. De altfel, este cunoscută ca fiind fosta muză a pictorului Salvador Dali. Sumele de bani pe care le primea la început nu-i acopereau cheltuielile ei şi pe ale mamei sale, astfel că a devenit subnutrită. Nu avea telefon şi nu-şi putea permite să ia autobuzul, aşa că avea să meargă cu rolele până la locul de muncă. De altfel, Vogue şi-a pierdut interesul pentru ea pe măsură ce a îmbătrânit. Dell'Orefice (Foto copertă, 7, 8 şi 9 Galerie) s-a retras din lumea modellingului în 1958, dar după al treilea divorţ în 1978, a devenit iarăşi fotomodel. 

Daphne Selfe

Fotomodelul Daphne Selfe (Foto 10 şi 11 Galerie) s-a născut în Marea Britanie, la data de 1 iulie 1928. Deoarece a acumulat peste 60 de ani de carieră în modelling, în anul 2014, la vârsta de 85 de ani, a apărut în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai “vechi” model. Totul a început când a câştigat, în mod neaşteptat, un concurs pentru a fi pe coperta unei reviste locale. În afară de modelling, iubeşte să facă yoga şi să grădinărească. În prezent, este bloggeriţă şi predă un curs online de modelling.

FOTO Arhivă personală Instagram / Facebook / Facebook Fan Page / captură YouTube / Shutterstock.com / Youtube @Al Jazeera EnglishRecente

magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg