Cele 4 reguli ale iubirii

1 76281 original jpg jpeg

Viaţa ar fi lipsită de probleme dacă cineva ne-ar da răspuns la întrebările pe care ni le adresăm când suntem în situaţii dificile, mai ales când vorbim despre relaţia de cuplu. Dar se pare că armonia dintr-o relaţie se bazează pe câteva principii, pe care fiecare om ar trebui să le cunoască.

Nu poţi obliga pe cineva să te iubească

Oamenii nu sunt obligaţi să se iubească unul pe altul. Şi ţie îţi este greu să iubeşti o persoană care deja iubeşte pe altcineva sau pe care nu o placi, nu-i aşa? De aceea trebuie să tratăm sentimentele şi alegerile celorlalţi cu respect. Apoi, persoana a cărei dragoste încerci s-o câştigi va decide dacă vrea să aibă o relaţie cu tine sau nu.

Dacă cineva te iubeşte, vei simţi asta

Există persoane care îşi exprimă sentimentele, în timp ce alte aleg să le arate prin fapte. Dacă cineva începe să se intereseze de tine de la prieteni, încearcă să petreacă cât mai mult timp cu tine, te respectă şi te protejează, indiferent de ce se întâmplă, înseamnă că îi place de tine. El/ea încearcă să îţi arate cât de mult te iubeşte. Însă, dacă partenerul actual nu prea are timp pentru tine, mai bine reflectezi asupra situaţiei şi iei o decizie. Nu încerca să-i cauţi scuze.

Trebuie să te iubeşti pe tine pentru a reuşi să iubeşti pe altcineva

Să te iubeşti pe tine nu este egoism: este respectul pentru dorinţele şi sentimentele tale. Înseamnă că nu te vei trăda niciodată pentru lucruri îndoielnice sau pentru a fi cu cineva care este indiferent faţă de tine. Încrederea faţă de tine te ajută să te salvezi şi să acţionezi cu demnitate în orice situaţie. Dacă ştii cum să te iubeşti pe tine, vei şti să-i iubeşti şi să-i tratezi cu respect pe cei din jur.

Nu cerşi iubire

Aceasta este o greşeală obişnuită. Oricât de crud poate suna, nimeni nu este obligat să te iubească pentru totdeauna, indiferent de situaţie. Şi dacă s-a întâmplat ca sentimentele să se risipe, gândeşte-te la ce este mai bine pentru tine. Pune capăt vechilor poveşti. Nu trebuie să cerşeşti dragostea nimănui. Alege să treci cu demnitate peste probleme.