Mâncărurile preferate ale dictatorilor. Care erau preparatele adorate de Ceauşescu

1 hitler jpg jpeg

Mulţi dictatori au avut un regim alimentar sănătos, fiind preocupaţi de propria sănătate şi autoconservare. Hitler, Stalin şi Ceauşescu preferau mâncăruri simple, uşoare, bogate în vitamine, cu efecte de întărire a sistemului imunitar.

Detalii depre preferinţele marlor dictatori regăsim şi ăn cartea „Dictators' Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants” (Cinele dictatorilor: un ghid de prost gust pentru ospătarea tiranilor). În această lucrare, autoarele americane Victoria Clark şi Melissa Scott oferă detalii uimitoare despre obiceiurile culinare, gusturile extravagante şi frica de otrăvuri puse în mâncare ale dictatorilor.

Hitler a fost vegetarian

Adolf Hitler a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai sângeroşi şi cunoscuţi dictatori ai istoriei, vinovat de moartea a zeci de milioane de oameni. Hitler era în totală neconcordanţă inclusiv cu bucătăria germană. Se ştie că mâncărurile pe bază de carne, mai ales cârnaţii şi tartele, sunt baza tradiţiilor culinare germane. Hitler era vegetarian şi prefera să mănânce cât mai frugal posibil. Se pare că în ultimii ani de viaţă a ţinut un regim sever, autoimpus. Până în 1930, biografii spun că Hitler nu se dădea în lături de la mesele copioase, preferând porumbel umplut cu limbă, ficat şi fistic. La un moment dat însă, Hitler a decis să nu mai consume deloc carne. A trecut la regimul vegetarian. Motivele au fost, se pare, medicale. Liderul german suferea de flatulenţă şi constipaţie cronică pentru care lua nu mai puţin de 28 de pilule zilnic. Dieta pe bază de vegetale, credea acesta, îi făcea bine la tranzit. Sistemul lui digestiv era atât de rău dat peste cap încât, în ultimii ani de viaţă mânca doar piure de cartofi cu bulion. Nu mai puţin de 15 degustători aveau grijă ca acesta să nu fie otrăvit.

Nicolae Ceauşescu prefera musacaua de legume

Nicolae Ceauşescu avea, la rândul său, preferinţe culinare diverse. Acesta nu a fost niciodată vegetarian sau pur şi simplu un pasionat de carne. Dieta lui Ceauşescu era destul de echilibrată dar, la fel ca mulţi alţi dictatori, prefera alimentele simple, dar şi preparatele cunoscute şi accesibile. Ceauşescu prefera mai ales legumele şi lactatele, iubind musacaua de legume, cu ouă şi smântână. De asemenea, fostul preşedinte român mânca cel mai adesea salate simple cu roşii, ceapă şi brânză. Alte preparate culinare preferate de el era crapul românesc în aspic sau piftia de crap şi friptura de pui. Câteodată ar fi comandat ca puiul să fie făcut întreg, cu tot cu gheare şi cioc.

Mussolini adora usturoiul

Ca mulţi dictatori, Mussolini ţinea mult la sănătatea lui. Tocmai de aceea căuta doar alimente care să aibă beneficii pentru sănătate şi să întărească sistemul imunitar. De altfel, îi admira enorm pe vegetarieni şi nu a mai pus gura pe alcool de la vârsta de 40 de ani. Avea o viziune limitată asupra artei culinare, considerând bucătăria franceză, inutilă. Totodată nu era un fan al pastelor şi al vinului din propria sa ţară. În schimb mâncarea sa preferată era usturoiul. Pur şi simplu mânca o salată de usturoi tocat asezonată cu ulei şi suc de lămâie. Credea că în felul acesta va preveni bolile de inimă. Mânca doar la ore fixe, cu soţia sa Rachele şi cei cinci copii. „Obişnuia să mănânce un bol întreg. Nu puteam să mai stau lângă el după asta (...) Noaptea îl lăsam singur să doarmă în cameră şi mă duceam în cea a copiilor”, mărturisea soţia Rachele. Cu toate acestea Mussolini mai servea din când în când şi carne de vită asezonată cu ierburi mediteraneene. La desert, Mussolini mânca adesea ciambellone, o prăjitură în formă de inel.

Stalin, fanul bucătăriei georgiene

Lui Stalin îi plăceau foarte mult bucatele tradiţionale georgiene, care conţineau, printre altele, nuci, usturoi, prune, rodie şi vinuri. Unul din chefii personali ai lui Stalin era bunicul lui Vladimir Putin, Spiridon Putin.

King Jong Il consuma supă din aripă de rechin   

Kim Jong Il se dădea în vânt după supa din aripă de rechin, după slănină şi după supa din carne de câine, despre care credea că îi întăreşte imunitatea şi îl face mai viril. Era şi un mare consumator de coniac.

King Jong Il avea o echipă de femei care se asigura că boabele de orez care i se servesc sunt identice, de dimensiuni egale şi cu aceeaşi formă şi culoare. Liderul coreean a deţinut puterea în Coreea de Nord din 1994, până în 2011. Sub conducerea lui, economia ţării a avut de suferit, iar oamenii au fost înfometaţi.

Foto: ShutterstockRecente

ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg
Christie Brinkley 1 jpg
Hailey Bieber sursa  Instagram jpg
shutterstock 1277056432 jpg