Palatul în alertă. Regele Charles se pregătește pentru „sfârșitul inevitabil‟

Pregătirile pentru înmormântarea Regelui Charles al III-lea sunt deja în curs de desfășurare, conform unor declarații recente.

image

Numele de cod al acestei operațiuni este „Operațiunea Menai Bridge‟, stabilit în timpul perioadei îndelungate ca Prinț de Wales.

O sursă internă de la palat, informează lovebscott.com, a declarat: „Planificarea funeraliilor a început deja. Oricât de neplăcut ar părea, este necesar.‟

Așa cum am văzut și în serialul „The Crown‟, pregătirile pentru înmormântarea unui monarh încep aproape imediat după ce acesta urcă pe tron. Totuși, în cazul lui Charles, care are 75 de ani și se luptă să înfrunte cancerul, această sarcină monumentală a devenit și mai urgentă.

O altă sursă din interiorul palatui a adăugat: „Palatul dă impresia că Regele Charles se simte mai bine, dar el este încă foarte bolnav. Totuși, este rege, iar oficialii palatului sunt suficient de pragmatici pentru a ști că moartea este o posibilitate.‟

De când a devenit moștenitor al tronului în 1952, Charles a așteptat mai bine de 70 de ani pentru a purta coroana. La 73 de ani, a devenit cea mai în vârstă persoană din istoria Marii Britanii care a urcat pe tron.

Cu toate acestea, doar doi ani mai târziu – a fost încoronat la 8 septembrie 2022 –, în timpul unei proceduri corective pentru tratarea unei hiperplazii benigne de prostată, medicii au descoperit că are cancer, iar monarhul a anunțat că se va retrage din viața publică pentru a urma tratamentul necesar.

I s-au mai dat doi ani de viață

Deși a revenit recent la îndatoririle sale regale, sursele spun că este tot mai dificil pentru el. „Face apariții publice, dar acestea sunt pentru perioade mai scurte de timp‟, a explicat un reprezentant regal. „De multe ori este adus cu elicopterul și apoi pleacă imediat. După fiecare angajament, are nevoie de o pauză lungă.‟

Conform unor analize amănunțite, i s-au dat doar doi ani de viață după ce a fost diagnosticat cu cancer pancreatic.

În ceea ce privește viitorul, un lucru este clar: o înmormântare cu fast nu este singurul lucru pe care îl are în minte Regele Charles. Fiind un susținător al modernizării și al restrângerii monarhiei, Charles privește către un viitor în care tot mai puțini membri ai familiei regale vor avea acces la balconul Palatului Buckingham în timpul evenimentelor precum „Trooping the Colour‟.

Mai important, el dorește să reducă numărul de membri ai familiei regale care sunt plătiți din fondurile publice. Un apropiat regal întărește această idee: „Cu scandalul sexual al Prințului Andrew și plecarea lui Harry și Meghan, sunt mai puțini membri activi ai familiei regale și nu există planuri de a-i înlocui.‟

Moștenitorul tronului, Prințul William susține aceste schimbări. În mod semnificativ, pe măsură ce sănătatea regelui se deteriorează, William a preluat un rol mai important, iar Charles l-a implicat în multe dintre deciziile cruciale. Când va veni momentul, familia regală va fi pregătită pentru o ceremonie demnă de un rege, iar gusturile distincte ale lui Charles vor fi, fără îndoială, reflectate în funeraliile sale.

@shutterstock

Editor: Raluca Toma



Recente

shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
Snapinsta app 459010775 839844778214810 6229842164546905517 n 1080 jpg
Nicole Kidman  foto   Shutterstock jpg
prima zi de școală  foto   Shutterstock jpg
Denisa si Flick 2 jpeg
shutterstock 2116255859 (1) jpg