Ce se întâmplă dacă Regele Charles al III-lea moare. „Pregătirile au început‟

Niciun membru al Familiei Regale nu este imun în fața morții, la fel ca noi toți, iar de când s-a aflat că Regele Charles al III-lea suferă de o „formă de cancer‟, ne întrebăm ce s-ar putea întâmpla în cel mai negru scenariu...

image

Oricât de morbid pare, Familia Regală trebuie să fie pregătită pentru momentul în care Regele Charles al III-lea nu va mai fi, așa cum s-a întâmplat și în cazul fostului monarh, Regina Elisabeta a II-a.

 „Pregătirile pentru înmormântarea lui Charles au început din momentul în care a devenit rege. Și el este implicat personal în planul de moarte‟, a spus expertul regal, Nicoletta Gullance, potrivit „Reader’s Digest‟. 

Citește și: Cancerul, o boală rară în familia regală britanică. Un singur monarh a murit înainte de 60 de ani! 

Ce măsuri se vor lua la moartea Regelui Charles al III-lea

Când vine vorba de moartea unui monarh, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Prin urmare, când va fi anunțat decesul Regelui Charles al III-lea, mai multe tradiții vor fi respectate. Iată care sunt scenariile posibile! 

Vezi și: Ce se întâmplă cu Regina Camilla dacă Regele Charles al III-lea moare înaintea ei

  • Operațiunea Podul Menai - Este numele de cod pentru planurile detaliate care vor fi declanșate când Regele Charles va muri. Această operațiune implică modul în care va fi anunțat decesul și regulile care vor fi respectate la înmormântare. Numele este similar cu cel folosit la moartea Reginei Elisabeta a II-a - Operațiunea „London Bridge‟ („Podul Londrei‟) și ar simboliza ideea de a trece din lumea celor vii la cea a morților. 
  • Programe TV speciale - Televiziunea este pregătită deja pentru acest moment, prin urmare britanicii vor putea viziona atunci diverse documentare despre copilăria Regelui Charles, despre momentele importante din viața lui și din timpul domniei sale. În plus, se preconizează că prezentatorii TV din Regatul Unit vor purta doliu. 
  • Zilele „Z‟ - Ziua în care moare un suveran se numește „Ziua Z‟, iar până la înmormântare, britanicii vor număra zilele într-un mod special. A doua zi după înmormântarea monarhului este „Ziua Z+1‟, urmată de Ziua „Z+2‟ ș.a.m.d. 
  • Evenimentele importante vor fi amânate - Când Regina Elisabeta a II-a a murit, palatele regale au fost închise, iar mulți organizatori au anulat evenimentele importante, precum meciurile de fotbal, cele de rugby și concertele. Se preconizează că în cazul Regelui Charles al III-lea va fi la fel. 
  • William va deveni rege - Moartea Regelui Charles al III-lea va însemna și prima zi în care fiul lui, Prințul William, îi va prelua atribuțiile. După deces, William va depune un jurământ și va fi proclamat rege, apoi el va ieși pe balconul Palatului St. James pentru a se adresa publicului pentru prima dată în calitate de monarh. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

ten frumos jpg
Britney Spears  jpg
Courteney Cox si Matthew Perry  jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour  foto   Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii  Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit  jpg
Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg