Mare iubitor de natură, Regele Charles crede că plantele scot sunete

Nu numai că actualul monarh britanic e un mare iubitor de natură, dar el crede că plantele „vorbesc” și e dispus să facă modificări la palat pentru ca vizitatorii să le... audă.

Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg

Regele Charles al III-lea plănuiește mari schimbări la Sandringham anul acesta, pentru a îmbogăți experiența vizitatorilor. Astfel, palatul unde suveranul își petrece mare parte a recuperării sale după tratamentele administrate împotriva cancerului va suferi câteva schimbări esențiale, pentru ca vizitatorii să poată asculta „vocile” ciupercilor și-a altor plante.

Charles deschide porțile palatului anul acesta, pentru un eveniment aparte – „Chorus of Life” (n.r. Corul Vieții) – care le va oferi participanților o experiență ieșită din comun. Reprezentanții proprietății Sandringham susțin că vizitatorii vor primi „microfoane parabolice specializate”, cu care să asculte ciripitul păsărilor și „sunetele ascunse ale plantelor, lichenilor și fungilor”.

Tehnica folosită cu această ocazie presupune convertirea undelor electrice în audio, susține The Sun. Conform celor publicate de revista britanică, vizitatorii din Sandringham vor putea face „baie în pădure”, un obicei provenit din Japonia care face legătura între oameni și natură prin activități senzoriale.

În momentul de față, Regele de 75 de ani se află într-o pauză medicală, prioritizându-și sănătatea după ce a fost diagnosticat cu cancer luna trecută.

Regele Charles al III lea jpg

Proprietatea menționată mai sus se va deschide publicului peste două zile, pe 23 martie, iar, în momentul de față îi servește regelui ca reședință în care se reface după tratamentele anti-cancer pe care le face la Londra.

Rămâne de văzut dacă Regele Charles va păstra Sandringham ca reședință funcțională și după ziua de 23 martie. Acesta plănuiește să participe la Trooping the Colour, un eveniment major pentru familia regală britanică, la care se prezintă în fața publicului călare pe cal.

Cum spuneam, Regele Charles al III-lea apreciază și conservă natura, acesta vizitând România tocmai pentru că conține peisaje superbe și elemente naturale sălbatice, cum rar se mai pot întâlni în Europa.

foto - Shutterstock, Instagram



Recente

Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg