,,Păsări călătoare“, un film despre tradiţii, lăcomie şi droguri

1 85296 original jpg png

Filmul ,,Păsări Călătoare”, distribuit de Bad Unicorn, va avea premiera în cinematografele din România pe 15 martie. Acţiunea filmului se petrece între anii 1960 şi 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la graniţa cu Venezuela, în tribul Wayuu, o societate matriarhală condusă de tradiţii şi construită în jurul familiei. Rapayet şi familia sa sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atraşi de bani si de putere, îşi abandonează ritualurile şi credinţele, închinându-se unor noi zei: lăcomia şi crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

Păsări Călătoare / Birds of Passage continuă demersul început de regizorul columbian Ciro Guerra,  în 2015, în „Embrace of the Serpent” (film care i-a adus un premiu la Cannes şi o nominalizare la Oscar), acela de a spune istoria şi legendele triburilor din ţara sa natală.

”O saga captivantă ce schiţează naşterea industriei de trafic de droguri ce a răvăşit societatea columbiană, continuarea filmului Embrace of the Serpent aduce o perspectivă nouă ce respinge artificiile prea familiare ale filmelor cu gangsteri.” (Screendaily)

image

Primit cu entuziasm atât de public cât şi de presa internaţională, ,,Păsări Călătoare“ / Birds of Passage” a avut un traseu festivalier impresionant, prezenţa lui în selecţia unor festivaluri precum Cannes, Locarno (Piazza Grande), Chicago, London Film Festival, Palm Springs sau Sundance, fiind dublată de distribuţia lui în peste 30 de teritorii din întreaga lume.

”O saga cum nu s-a mai văzut despre traficul de droguri din America de Sud, în care comerţul ilegal otrăveşte tribul Wayuu.” (Variety)

Cronicile pozitive şi reacţia publicului au crescut interesul Hollywoodului, iar următorul film anunţat de regizor, aflat în post-producţie, va duce la un alt nivel poveştile popoarelor indigene şi intruziunea civilizaţiei în tradiţiile şi în modul lor de viaţă: ,,Waiting for the Barbarians“ este o adaptare pentru marele ecran a romanului omonim, scris de laureatul Premiului Nobel pentru literatură, J. M. Coetzee. Având data lansării programată pentru 2020, filmul îi aduce împreună pe Johnny Depp, Mark Rylance (Oscar pentru rolul din Bridge of Spies) şi pe Robert Pattinson.

Avanpremieră: 11 martie, ora 20.30, Cinema Elvire Popesco

13-14 martie,  Cinema City Cotroceni şi Cine Globe Titan

Premieră: 15 martie, cinematografele din BucureştiRecente

un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg