Pe 1 iunie, peste 3000 de tineri vor spune, la nivel naţional, #eusuntdeIMPACT

1 pozaprofil jpg jpeg

De 1 iunie, peste 3000 de tineri din toată România vor sărbători ziua copilului în cadrul Zilei Naţionale IMPACT, iniţiată de Fundaţia Noi Orizonturi la nivel naţional.; 

„1 iunie nu este doar despre ziua copilului, ci mai degrabă este despre implicarea fiecărui copil în comunitate şi în cele mai importante provocări ale planetei. Prin campania #eusuntdeIMPACT, sărbătorită de 1 iunie, copilul este cel care dă, nu este cel care primeşte. Dăm glas tinerilor spre a spune povestea mai departe şi a arăta că acţiunile lor schimbă pas cu pas ţara într-un loc mai bun”, afirmă Lidia Bondiuc, project manager în cadrul programului IMPACT implementat de Fundaţia Noi Orizonturi.

Cum se vede 1 iunie în toată România prin activităţile sincron ale Cluburilor IMPACT?

IMPACT este laboratorul de dezvoltare profesională pentru profesori experienţiali şi spaţiu de dezvoltare a tinerilor, cetăţeni activi în comunitate. În prezent, sunt peste 180 de cluburi IMPACT active în România şi peste 400 la nivel internaţional.

Naţiunile Unite au propus, în urma summit-ului de la New York din 2015, 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă a planetei, pentru a fi atinse până în 2030 la nivel mondial. În România, prin programul educaţional IMPACT, anul trecut, peste 43.700 de persoane din România au beneficiat de activităţile cluburilor IMPACT din care fac parte 3000 tineri şi 400 profesori. Aceştia implementează anual peste 200 de proiecte de serviciu în folosul comunităţii şi învaţă cum să fie cetăţeni responsabili şi tineri pregătiţi pentru viaţa de adult. Tinerii care fac şi care au făcut parte din IMPACT demonstrează de 18 ani adulţilor cum ei sunt o forţă a schimbării.

afisa1 jpg jpeg

Pe parcursul zilei de 1 iunie, tinerii din cadrul cluburilor IMPACT vor implementa la nivel naţional activităţile: de la jocuri de teambuilding pentru comunitate până la a evidenţia lucrurile frumoase despre cultura oraşului printr-un treasure-hunt cu obiective turistice, organizarea atelierelor de confecţionare a obiectelor tradiţionale sau workshop-uri pentru părinţi şi copii (cunoaştere, descoperire, comunicare).

„IMPACT înseamnă mai ales învăţare, iar de 1 iunie tinerii care fac parte din comunitate sunt încurajaţi să dea comunităţii din ceea ce ştiu să facă cel mai bine: de la a organiza diferite activităţi pentru copii, părinţi, elevi de toate vârstele, bătrâni sau adulţi”, adaugă Lidia Bondiuc, project manager al cluburilor IMPACT.

Ziua Naţională IMPACT face parte din proiectul „Vocea mea contează! Tinerii - liderii schimbării în Agenda 2030” implementat de Fundaţia Noi Orizonturi şi finanţat prin proiectul „Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021”, co-finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de organizaţia Fingo din Finlanda, în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare - FOND (România), platforma CROSOL (Croaţia) şi Confederaţia Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare - CONCORD.Recente