Scut pentru spitale, o nouă campanie

1 materiale pentru spital brasov 1 jpg jpeg

La o lună de la înfiinţare, Asociaţia Zi de Bine, curator de cauze sociale, îşi schimbă conceptul iniţial, acela de a susţine o cauză pe lună, timp de 12 luni. Ţinând cont de contextul pandemiei de coronavirus, campania „De ziua ta, ajută un om să se ridice” va deveni pentru o perioadă nedefinită „#scutpentruspitale”.

Toate fondurile strânse de asociaţie din noua campanie vor fi direcţionate către spitalele din Petroşani, Sinaia, Rădăuţi, Craiova, Buzău, Suceava, Târgu Mureş, Braşov, Câmpulung şi Bucureşti, sub forma materialelor de care au nevoie pentru a lupta în siguranţă împotriva COVID-19.

„Cum ar fi dacă fiecare om s-ar implica şi ar dona pentru spitalul din localitatea în care s-a născut sau în care trăieşte acum, făcând astfel ceva care îi dă un sens, ceva care va ajuta în acest moment atât de neobişniut, dar care va rămâne şi peste ani în folosul comunităţii? Conceptul creativ al campaniei iniţiale 'Cine-i născut în aprilie, mai, iunie' devine în aceste zile 'Cine-i născut în Petroşani, Sinaia, Rădăuţi, Craiova, Buzău, Suceava, Câmpulung, Bucureşti, Braşov sau Târgu Mureş'”, a spus Melania Medeleanu, Asociaţia Zi de Bine.

Campania de strângere de fonduri #scutpentruspitale continuă atât cât va fi nevoie, în încercarea de a-i proteja pe cei aflaţi în linia întâi, cei mai expuşi dintre noi: medici, asistente, infirmiere, brancardieri. Asociaţia face apel la comunităţile locale, cetăţeni şi companii, să ajute aşa cum pot, prin donaţii de materiale sau donaţii în bani, din care vor fi achiziţionate echipamentele necesare ce vor fi trimise spitalelor.

De ce este nevoie

Asociaţia Zi de Bine a alcătuit o listă cu necesarul de echipamente şi aparatură medicală pentru 12 spitale care au solicitat ajutor, listă pe care îşi propune s-o acopere cu sprijinul donatorilor, persoane fizice sau juridice.

Pe listă sunt produse esenţiale precum: paturi, mese de tratament, sterlizatoare UV, laringoscoape, kituri de intubaţie, echipamente pentru ventilaţie mecanică, pompe pentru siringi, aspiratoare chirurgicale, cabine de decontaminare, teste rapide pentru COVID-19, sonde de aspirare, filtre pentru sistemele de ventilaţie, combinezoane de protecţie, halate medicale impermeabile de unică folosinţă, şorţuri medicale impermeabile, măşti chirurgicale, măşti de protecţie, toate mărimile de mănuşi de unică folosinţă din latex cu sau fără pudră, ochelari de protecţie, săpun lichid, termometre contactless, pulsometre, botoşi de unică folosinţă, lampi UV şi soluţii de dezinfectare. Desigur, lista nu se termină aici.

Cum poţi să ajuţi

Cu un simplu sms cu textul SUS trimis la 8862 se poate face o donaţie pentru a ajuta spitalele mici din provincie şi din Bucureşti. Contribuţiile se pot face şi prin transfer bancar în următoarele conturi:

BCR: RO56RNCB0092166359160001, cont în lei

UNICREDIT:

RON: RO61BACX0000002013736000

EUR: RO34BACX0000002013736001

USD: RO07BACX0000002013736002

De asemenea, îţi poţi dona ziua de naştere pe Galantom (peste 60 de oameni au făcut deja acest lucru). Companiile pot face sponsorizări, contractul fiind precompletat şi putând fi descărcat de pe site-ul asociaţiei: zidebine.ro/sponsorizare.html

Campania abia a început, dar i s-au alăturat peste 25 de companii şi aproape 30.000 de oameni au făcut donaţii. Mai mult, în doar o lună de existenţă, Asociaţia Zi de Bine a strâns 50.000 de euro pentru cauza lunii martie – Casa Blondie pentru copiii bolnavi, abandonaţi în secţia de Neonatologie de la Spitalul Marie Curie.

De asemenea, campania #scutpentruspitale, a strâns aproape 300.000 de euro, bani folosiţi pentru a sprijini spitalele din Braşov, Rădăuţi, Târgu Mureş, Sinaia, Petroşani, Câmpulung, Craiova, Buzău şi Bucureşti.

Mai multe informaţii despre donaţii se găsesc pe site-ul Asociaţiei Zi de Bine, www.zidebine.ro şi pe pagina de Facebook, www.facebook.com/zidebine.ro/.Recente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg