Un fotomodel a fost arestat în urma unei şedinţe foto lângă o piramidă

3 pjimage 2 jpg jpeg

O tânără împreună cu fotograful ei au fost arestaţi în urma unei şedinţe foto. Autorităţile au declarat că modelul a „denaturat istoria civilizaţiei egiptene”.

Salma El-Shimy, un model de origine egipteană, a fost arestată în urma unei şedinţe foto la Saqqara - situl arheologic din oraşul Giza. Tânăra în vârstă de 26 de ani a avut o ţinută asemănătoare cu cea pe care o purtau egiptencele în vremuri antice, mai exact regina Nefertiti. Totuşi, ţinuta a fost destul de provocatoare încât să-i facă probleme. Rochia scurtă şi mulată pe corp, de culoare albă, accesorizată cu bijuterii colorate a fost considerată nepotrivită de către oficialii Ministerului Turismului şi Antichităţilor din Egipt, scrie Cbsnews.com.

Secretarul general al Consiliului Suprem de Antichităţi, Mostafa Waziri, a trimis fotografiile procurorilor pentru a demara o anchetă. Acesta a declarat că „oricine manifestă neglijenţă în ceea ce priveşte antichităţile sau civilizaţia egipteană va fi pedepsit”. De altfel, oricine doreşte să facă o poză ori să înregistreze video în scopuri comerciale de la unul dintre siturile arheologice egiptene trebuie să obţină o autorizaţie de la minister.

Fotograful femeii, Hossam Muhammed, în vârstă de 22 de ani, a recunoscut că, împreună cu Salma, au ajuns la un comun acord cu personalul de la faţa locului pentru a putea face poze în jurul Piramidei din Djoser, timp de 15 minute. Piramida pasului lui Djoser (2691-2625 î.Hr.) este prima construcţie a vechilor egipteni, fiind alcătuit din granit şi calcar. Monumentul este prezentată ca o scară pentru ca sufletul regelui, după ce va muri, să „meargă” pe trepte spre Rai. 

Fotografiile, postate pe contul de Instagram al tinerei, au devenit virale şi au declanşat o dezbatere aprigă despre diferenţa dintre încălcarea normelor sociale şi cea a legii. De altfel, tânărul model a fost acuzat de „distorsionarea civilizaţiei egiptene şi de faptul că a insultat istoria faraonilor”. Un membru al parlamentului egiptean a cerut ca femeia să aibă cele mai aspre pedepse. 

Procurorul a dispus eliberarea atât a fotomodelului, cât şi a fotografului ei pe cauţiune de 32 de dolari în aşteptarea unei anchete complete. Fotograful tinerei a insistat că nu a făcut nimic rău şi că a vrut doar să-şi câştige existenţa, fiind plătit cu 65 de dolari pentru acea sesiune. Acesta a mai declarat că dacă ar fi ştiut că va provoca un scandal, nu ar fi acceptat să facă şedinţa foto. 

Alţi locuitori egipteni i-au luat partea fotomodelului spunând că are dreptul să poarte ceea ce-şi doreşte. În plus, au criticat declaraţiile ministrului turismului sugerând că urmărirea penală ar aduce doar o imagine negativă asupra Egiptului. 

În urmă cu câteva săptămâni, în necropola din Saqqara, arheologii au găsit 100 de sarcofage vechi de peste 2000 de ani, în stare intactă.Recente

Horoscop bilunar Shutterstock 176811710 jpg
prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg