Un loc din România, printre cele mai înfricoşătoare din lume. Ce fenomene stranii se petrec acolo!

2 paranormal jpg jpeg

În ţara noastră există un loc de care probabil majoritatea amatorilor de paranormal din întreaga lume au auzit. Se află în apropiere de Cluj-Napoca şi mai este numit şi „Triunghiul Românesc al Bermudelor”.

La mai puţin de 5 kilometri de Cluj-Napoca, se află o pădure veche de stejari şi goruni. Este vorba despre pădurea Hoia Baciu, care se întinde pe o suprafaţă de 295 de hectare. În anii 1960, aici ar fi avut loc numeroase fenomene paranormale, de la aparţii de OZN-uri la dispariţii misterioase şi experienţe extrasenzoriale greu de explicat.

De altfel, pădurea Baciu a fost inclusă de cotidianul britanic The Guardian în top 10 al celor mai înfricoşătoare locuri din Europa, iar BBC anunţa în 2013 că pădurea din ţara noastră este una dintre cele mai bântuite păduri din lume. Şi publicaţia Travel&Leisure a inclus pădurea Baciu într-un top al celor mai înfricoşătoare locuri din lume.  

stanga
dreapta
3 padurea hoia jpg jpeg
4 paranormal forest jpg jpeg

Despre această pădure ar exista şi unele legende vechi de sute de ani. Se spunea că oamenii care intră în ea se confruntă cu o exacerbare a fricilor.

Alexandru Stift, biolog şi profesor, a fost atras de faima pădurii şi de poveştile auzite de la localnici. El a realizat fotografii în care putea fi zărite „umbre” neobişnuite. După 1968, pădurea a devenit cunoscută în toată ţara, dar şi în Europa. Potrivit adevarul.ro, în luna august a anului 1968, tehnicianul-militar Emil Barnea, care avea 45 de ani pe atunci, s-a aventurat alături de câţiva prieteni în pădurea Baciu. Nu era un supertiţios şi a ignorat poveştile localnicilor. În timp ce căuta lemne de foc prin pădure, Barnea a văzut deasupra copacilor un obiect zburător ciudat, foarte luminat, care zbura fără zgomot la înălţime mică. Imediat, aparatul de zbor a accelerat cu o viteză fantastică şi a dispărut. Barnea a reuşit să-l fotografieze, iar după developare, fotografiile sale au fost considerate cele mai clare poze ale unui OZN. De altfel toţi erau convinşi că era vorba de un OZN. Emil Barnea oferise pozele unor astfel de pasionaţi de fenomenul OZN din aceea perioadă, Florin Gheorghiţă şi Ion Hobana, care la rândul, au făcut cunoscute imaginile în Europa.

În pădurea Baciu au mai fost semnalate şi apariţia şi dispariţia unor ruine misterioase, lumini enigmatice şi alte fenomene care nu pot fi explicate.

Foto: ShutterstockRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg