10 produse cosmetice pe care trebuie să le ţii la rece vara

1 badabum clickpentrufemei 1877361 jpg jpeg

Pe timpul verii, orice strop de răcoare e binevenit, fie că provine de la aerul condiţionat, o baie revigorantă, o băutură cu gheaţă, un desert rece sau o îngheţată. Dacă tot ai ajuns la frigider, ia şi apa termală, pentru o boare de prospeţime.

O categorie pe care o poţi muta definitiv în frigider este cea a produselor fără conservanţi, de tip bio - indiferent de anotimp, acestea se alterează şi pot râncezi destul de repede, cu atât mai mult la temperaturi înalte. În acelaşi timp, anumite produse nu îşi au locul în frigider, din motive  lesne de înţeles:

 • este inutil să păstrezi la rece produse făcute să reziste în orice condiţii (cum ar fi fardurile); 
 • este contraindicat să fie refrigerate acele articole a căror consistenţă se schimbă la rece şi care îşi pierd proprietăţile sau nu mai pot fi scoase din recipient din această cauză (cum ar fi cele cu uleiuri care se solidifică sau cele preparate în casă).

Cum noile combine frigorifice sunt foarte bine compartimentate şi încăpătoare, poţi aloca un spaţiu produselor cosmetice pentru care mediul rece este cel mai prielnic, mai ales vara. Fă loc în frigiderul tău pentru aceste 10 produse care îţi vor face vara mai răcoroasă şi pielea mai frumoasă:

1. Cremele de ochi

Pentru zona delicată a ochilor chiar şi o compresă rece este benefică, cu atât mai mult o formulă specială, proaspăt scoasă din frigider! Efectul imediat este antiinflamator şi de stimulare a circulaţiei la nivel local, atenuând cearcănele şi pungile de sub ochi. Pe scurt, se păstrează mai bine, este mai eficientă şi se simte minunat.

2. Rujuri, balsamuri, glossuri de buze

Încearcă acest experiment: pune în sertarul combinei frigorifice un ruj şi ţine un altul în orice alt loc din casă. Foloseşte alternativ cele două rujuri şi fii atentă la felul în care rezistă culoarea şi efectul fiecăruia pe buzele tale. Vei observa că cel păstrat la rece are o culoare mai intensă şi este mult mai rezistent. Căldura este un potenţial factor de risc pentru cosmeticele destinate buzelor, în mare parte din cauza uleiurilor din compoziţia acestora. Odată cu uleiurile, se strică şi restul ingredientelor, de aceea este recomandat ca rujurile şi balsamurile de buze să fie depozitate la rece sau la temperaturi moderate.

3. Mascara 

Produsele de machiaj cu consistenţă lichidă au un termen de garanţie mai scurt decât restul, printre acestea numărându-se şi mascara. Cu toate că nu poţi vedea dacă şi cum se schimbă conţinutul, dacă este expus temperaturilor ridicate în tubul de mascara se pot dezvolta bacterii care emană un miros neplăcut. Acest indiciu dovedeşte vulnerabilitatea produsului la mediul în care este păstrat şi cât de benefic poate fi pentru ochii tăi să ţii mascara la rece. 

4. Produse pentru protecţie solară 

În plin sezon estival, aplicarea unei loţiuni reci pe pielea caldă este un deliciu senzorial, fie că este densă, mai lichidă sau sub formă de spray. Dacă loţiunea are şi factor de protecţie solară, eşti şi mai câştigată! 

În cazul acestora, păstrarea la frigider este esenţială, pentru că la rece se menţine cel mai bine calitatea factorilor de protecţie UVA şi UVB. Aşadar, adaugă în raftul cu cosmetice din combina frigorifică şi produsele pentru protecţie solară. Iar dacă la finalul verii încă mai ai tuburi cu loţiuni SPF, nu aştepta până la următoarea vacanţă să le foloseşti. Nu uita că pielea este sensibilă la razele soarelui indiferent de anotimp şi protejează-te corespunzător. 

5. Gel de aloe vera

Dacă nu ai folosit încă, află că îl vei iubi şi va deveni un articol nelipsit din trusa ta de vară. Gelul de aloe vera este eroul pielii în caz de deshidratare, arsuri solare sau julituri. Super-puterea lui este potenţată atunci când este rece, deci poţi să îl ţii în frigider toată vara şi să te bucuri de efectele lui după o zi de plajă sau oricând simţi nevoia de o doză de prospeţime. 

6. Măştile de faţă

Ştiai că măştile de faţă au un efect mai puternic şi de durată mai lungă dacă sunt păstrate la rece? Cele cu consistenţă gelatinoasă, cum sunt cele cu aloe vera sau cu acid hialuronic, acţionează mai bine când sunt aplicate reci, pe pielea curată. Vor calma tenul şi te vor răcori în câteva minute. 

7. Produse cu retinol şi vitamina C  

Cosmeticele cu ingrediente active, cum sunt retinolul şi vitamina C se degradează în urma expunerii la căldură sau la razele soarelui, motiv pentru care cea mai sigură metodă de păstrare a lor este depozitarea în frigider sau în combina frigorifică. În plus, ca şi celelalte produse de îngrijire, sunt mai eficace când sunt bine răcite: intră mai bine în piele, reduc roşeaţa şi redau luminozitatea tenului. 

8. Apa tonică şi spray-urile de faţă  

Apa termală şi apa tonică au un efect înviorător prin simpla aplicare, fie că preferi varianta spray sau cu discheta demachiantă. Încearcă şi o aplicare „la rece” şi vei vedea cum tenul tău absoarbe şi se bucură de fiecare picătură. Efectului de înviorare i se adaugă cele de hidratare şi reducere a inflamaţiei la nivel cutanat.

9. Parfumurile  

Sensibile la căldură şi lumină, parfumurile se alterează semnificativ dacă nu sunt ţinute în condiţii optime. Păstrează-ţi miresmele preferate în frigider pentru a le asigura longevitatea şi originalitatea. 

10. Oja 

Poate ţi s-a întâmplat să uiţi o sticluţă cu ojă în soare pentru câteva ore şi să te surprindă rezultatul - culorile se preschimbă, consistenţa devine mai groasă, iar oja este imposibil de aplicat. Odată pusă la frigider, fii sigură că o vei găsi intactă. 

Ţinând cont de sfaturile specialiştilor, probabil te-ai convins că este nevoie ca cel puţin un sertar din combina frigorifică să fie alocat produselor de îngrijire a pielii, în mod deosebit vara. 

badabum clickpentrufemei 2097499 jpg jpeg

Sursă foto: pexels.com Recente

Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg
horoscop, zodii, stres jpg