3 celebrităţi feminine care au avut probleme cu sănătatea mintală. Una dintre ele a fost diagnosticată în pandemie

1 sydney sims fz2hmphirbi unsplash jpg jpeg

Chiar dacă există campanii dedicate conştientizării bolilor mintale, încă se evită discuţiile pe această temă, iar unele vedete se feresc să facă dezvăluiri atunci când se confruntă cu aşa ceva.

Recent, mai multe celebrităţi au fost sincere în legătură cu propriile probleme de sănătate mintală acutizate în timpul pandemiei de COVID-19 şi au pus umărul la eliminarea acestui stigmat al bolilor minţii.

Selena Gomez nu şi-a ascuns niciodată problemele de sănătate

Actriţa americană Selena Gomez a fost întotdeauna deschisă cu privire la sănătatea ei mintală şi asta nu s-a schimbat în timpul pandemiei. „La început, nu mă puteam descurca cu carantina atât de bine. Am cam intrat într-o oarecare depresie", a declarat ea de curând. A ajutat-o foarte mult să facă sport, să scrie, să petreacă mai mult timp cu familia.

În luna aprilie, tot pe Instagram, Selena Gomez a vorbit cu cântăreaţa Miley Cyrus despre tulburarea bipolară, în cadrul seriei „Bright Minded". A împărtăşit sfaturi pentru cei care întâmpină dificultăţi legate de bolile mintale. „Recent, am fost la unul dintre cele mai bune spitale de sănătate mintală din America şi am discutat despre asta, după ani în care am trecut prin multe. Atunci mi-am dat seama că sunt bipolară. Te ajută să ai mai multe informaţii. Acum, nu mă sperie dacă ştiu despre ce este vorba", a spus Gomez.

Nu este prima dată când Gomez a deschis subiectul sănătăţii ei. Într-un interviu din anul 2019, a spus că se simte judecată în privinţa greutăţii ei corporale: „M-am ruşinat din cauza fluctuaţiilor de greutate corporală. Am lupus, probleme cu rinichii şi hipertensiune arterială, aşa că mă ocup de o mulţime de chestiuni legate de sănătatea mea, dar am început să observ mai multe lucruri legate de imaginea corporală”. A mai spus atunci că a început să-şi trăiască viaţa offline pentru a scăpa de comentariile negative.

Mariah Carey suferă de tulburare bipolară

Cântăreaţa, în vârstă de 49 de ani, a dezvăluit pentru prima oară în publicaţia „People” că se luptă cu tulburarea bipolară: „Am trăit în negare, în izolare şi în teamă constantă că cineva mă va expune”, a spus Mariah. „Am căutat şi am primit un tratament, m-am înconjurat de oameni pozitivi şi am făcut ceea ce îmi place, am scris cântece şi am făcut muzică”.

Ea a fost diagnosticată pentru prima dată cu tulburare bipolară în anul 2001, când a fost internată în spital. „Multă vreme am crezut că am o tulburare severă de somn, dar nu era insomnie normală şi nu stăteam trează, numărând oi. Munceam şi iar munceam. Eram irascibilă şi mă temeam constant să nu dezamăgesc. Se pare că trăiam o formă de manie”, a spus cântăreaţa.

Acum, controlează mult mai bine boala. „Găsirea echilibrului adecvat este ceea ce este cel mai important”, a mai vrut ea să le spună celor care întâmpină probleme asemănătoare.

Katy Perry a avut gânduri suicidare

Într-un interviu oferit în luna iunie Radioului CBC, Katy Perry a mărturisit că a avut probleme legate de sănătatea mintală, ba chiar şi gânduri suicidare, după despărţirea de logodnicul său, Orlando Bloom, din anul 2017, şi după ce albumul ei „Witness” nu a avut succesul scontat.

Perry a amintit şi de sprijinul pe care l-a avut din partea prietenilor. Îi este recunoscătoare cântăreaţei Sia, care a ajutat-o într-unele dintre cele mai grele momente în care se simţea pierdută.

„Cred că a fost o lovitură mare pentru ego-ul ei, dar a fost şi cel mai bun lucru care i s-ar fi putut întâmpla vreodată, pentru că acum poate face muzică doar pentru a se distra”, a spus Sia.

Katy Perry a fost mereu sinceră în privinţa luptelor ei interioare. Anul trecut, în timpul perioadei de promovare a celui de-al cincilea album de studio, a vorbit despre gândurile suicidare: „Mi-e ruşine că am aceste gânduri. Mă simt atât de deprimată. Vreau atât de mult să fiu Katheryn Hudson, încât nici nu mai vreau să arăt precum Katy Perry. Acesta este motivul pentru care mi-am tuns părul. Vreau cu adevărat să fiu sinele meu autentic şi mă doare când n-o pot face”.

FOTO: Instagram



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg