5 măşti pentru pete pigmentare sau pistrui. Spune adio urmelor pictate de soare!

1 pistrui pete pigmentare jpg jpeg

Majoritatea make-up artiştilor ar încerca să te convingă că pistruii îţi dau un plus de şarm. Cu toate acestea, ai prefera să nu-i ai şi să-i ascunzi sub machiaj. Din fericire, există şi o serie de soluţii la îndemână pentru a estompa mici stropi de pigment proveniţi de la soare.

Numiţi în termeni medicali efelide, pistruii sunt mici pigmentaţii brune, care apar frecvent la persoanele cu tenul deschis (blonde sau roşcate) şi se accentuează primăvara şi vara. Prin urmare, este bine ca acestea să folosească zilnic produse cu factor de protecţie solară şi să evite expunerile la soare sau la solar. Şi femeile însărcinate pot scăpa de hiperpigmentare (melasmă) cu ajutorul produselor naturale.

Mai citeşte şi: Mască pentru tenul uscat - cele mai eficiente remedii naturiste pentru a-ţi hidrata pielea

Mască din castraveţi şi lămâie

Poţi diminua intensitatea pistruilor cu o loţiune tonică din castraveţi şi suc de lămâie. Amestecă sucul de la o jumătate de lămâie cu pulpa de la doi castraveţi proaspeţi. Întinde amestecul pe faţă şi lasă-l cel puţin 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul de două ori pe zi, până când observi că pistruii sau petele de soare încep să se estompeze.

Mască din iaurt

Amestecă o jumătate de cană de iaurt degresat cu două linguri de fulgi de ovăz şi cu o lingură de miere. Aplică pasta obţinută pe zona cu pete pigmentare sau chiar pe toată faţa. Lasă masca să acţioneze 20 de minute, apoi spală-te cu apă caldă şi şterge-te uşor, cu un prosop moale. Repetă tratamentul de două-trei ori pe săptămână.

Mai citeşte şi: Frumuseţe pentru păr şi ten cu produse din stup 

Efect de luminozitate cu zer

Zerul este folosit încă din Antichitate ca remediu pentru frumuseţea pielii, deoarece conţine aminoacizi esenţiali necesari pentru formarea colagenului. De asemenea zerul produce un efect de albire a pielii şi îi conferă strălucire. Pentru a pregăti zer în casă, pune la fiert 500 ml de lapte şi aşteaptă până când dă în clocot, apoi adaugă două linguriţe cu suc de lămâie şi amestecă. Foloseşte o sită ca să strecori zerul. Şterge-ţi faţa cu acesta în fiecare dimineaţă, timp de trei săptămâni, şi vei observa o estompare vizibilă a petelor pigmentare şi a pistruilor.

Infuzie de pătrunjel pentru albirea feţei

Datorită cantităţii mari de vitamina C pe care o conţine, pătrunjelul stimulează procesul de albire a pielii. În acest sens, foloseşte la curăţarea tenului o infuzie obţinută dintr-o cană de apă clocotită şi dintr-o legătură de pătrunjel tocat. Acoperă cana cu un capac şi lasă la infuzat două ore, iar după ce s-a răcit, strecoară şi tamponează cu această soluţie zonele cu pistrui. Lasă să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşte faţa cu apă călduţă. Repetă tratamentul cel puţin şapte zile. Altă variantă ar fi să-ţi ştergi faţa cu suc de pătrunjel proaspăt stors, diluat cu puţină apă plată.

Curăţare şi îngrijire cu făină de ovăz

Şi o mască preparată din făină de ovăz şi puţin suc de lămâie va avea un  efect de estompare a petelor pigmentare. O poţi folosi şi pe post de gomaj, ca să-ţi cureţi tenul de impurităţi. Aplică masca pe faţa umedă, las-o să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte. Acestă mască o poţi folosit 1-2 ori pe săptămână. 

Mai citeşte şi: Avocado, pasta minune pentru tenul tău. Această mască previne îmbătrânirea pielii

Sursa foto: ShutterstockRecente

kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg
Vedete jpg
Angelina Jolie si copiii jpg
Hamlet jpg
horoscopul verii shutterstock 2146570531 jpg
Estee Lauder profimedia 0101843304 jpg
vis   cuplu   heart g2606d5f48 1280 jpg
Nicole Kidman si Tom Cruise jpg
Mark Twain jpg
foto vladimir putin jpg
Vedete  jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
vedete jpg
Brad Pitt jpg
Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg
Chris Rock shutterstock 68551117 jpg