5 moduri inedite de a preveni ridurile

1 73351 original jpg jpeg

Cum ar fi ca, în loc să ne preocupăm să ascundem ridurile, să avem grijă să nu se formeze? Iată câteva trucuri care te vor menţine tânără pentru cât mai mult timp!

1. Prea multă igienă strică!Clar,praful din atmosferă nu face nici pe departe bine tenului. Însă nici obiceiul nostru obsesiv de a-l curăţa constant. În timp ce ne spălăm pe faţă nu facem decât să înlăturăm stratul protector al pielii,care previne îmbătrânirea prematură. Nu folosi săpunuri agresive,ci loţiuni mai blânde,care curăţă,însă nu îndepărtează acest strat protector. Şi nu insista să te clăteşti cu apă din abundenţă,ci cu atâta cât să îţi îndepărtezi spuma formată.

2. Un pic de vitamina C…

Bun,ai o cremă minune,care se pare că previne orice urmă de rid. Însă nu strică să o îmbunătăţeşti. Există zeci de studii care arată că vitamina C stimulează producerea de colagen (substanţă care dă elasticitate),protejează împotriva razelor ultraviolete,estompează petele şi reduce inflamaţiile (cum sunt inesteticele coşuri). Aşa că fuguţa la prima farmacie să-ţi cumperi o fiolă de vitamina C,pe care să o amesteci în crema ta de faţă!

Asta e,cu ridurile formate în colţul gurii,de la zâmbet,nu avem ce face. Dar hai să le evităm pe cele care pot fi evitate! Te încrunţi des de la soare? Atunci poartă ochelari de protecţie,indiferent de anotimp. Nu vezi destul de bine de la distanţă,dar prefer să mijeşti ochii decât să porţi ochelarii de vedere? În timp,pielea din jurul ochilor nu va rămâne fără urme.

Şi asta pentru că s-a dovedit că o băutură pe bază de cacao este mult mai bogată în antioxidanţi decât cafeaua. Aceştia protejează pielea împotriva razelor ultraviolete şi,implicit,previn apariţia prematură a ridurilor. Şi însă un sfat:fii zgârcită cu zahărul pe care îl adaugi în laptele cu cacao. Prea mult zaharuri accelerează procesul de îmbătrânire.

Dormi pe burtă sau pe o parte? Atunci cu siguranţă că ai câteva cute pe piele în plus. Se spune că cei care dorm pe o parte au mai multe riduri în zona bărbiei şi obrajilor,în timp ce persoanele care stau pe burtă au o frunte mai brăzdată. Ca să reduci formarea ridurilor,dormi mai bine pe spate. Şi la fel de important:nu folosi pernă!