5 motive să nu uiţi de demachiere

1 78229 original jpg jpeg

Ştim foarte bine cât de greu ne poate părea procesul demachierii seara, după o zi foarte obositoare la birou sau în zorii zilei după o petrecere trăsnet pentru care am risipit o bună bucată de timp realizându-ne make-up-ul.

Dar studiile spun că fiecare zi în care adormim nedemachiate ne îmbătrâneşte cu până la 5 zile. Asta însemnă că este foarte important ca fiecare femeie să se demachieze de fiecare dată. Iată mai jos 5 motive pentru care demachierea tenului seara ar trebui să devină o obişnuinţă:

1. Reduce cantitatea de sebum

Demachierea tenului seara va reduce cantitatea de sebum, eliminând totodată bacteriile care conduc la apariţia acneei. În acest mod, vei scăpa mult mai rapid de imperfecţiunile pielii. În plus, fără să realizezi, în decursul unei zile îţi atingi de nenumărate ori faţa cu mâinile făcând-o să devină cea mai expusă parte a corpului la bacterii.

2. Cremele de noapte au un efect mult mai intens asupra tenului curat

Îndepărtându-ţi machiajul, sebumul şi murdăria, le oferi produselor de îngrijire, în special, cremelor de noapte, o bază mult mai propice pentru o eficienţă maximă. În timpul somnului, pielea se află în repaus permiţând ingredientelor active să pătrundă în epidermă, accelerând metabolismul celulelor. Acest proces este esenţial dacă îţi doreşti un ten sănătos, tânăr şi frumos pentru o lungă perioadă.

3. Contribuie la păstrarea vitalităţii pielii

Tenul are propriul mecanism de exfoliere, constând în îndepărtarea celulelor moarte. Însă, dacă pielea este acoperită cu produse de make-up nu va putea să îşi ducă la bun sfârşit procesul, rezultând un ten obosit, uscat şi lipsit de prospeţime.

4. Protejează sănătatea zonei ochilor

Dacă nu obişnuieşti să îţi cureţi faţa de machiaj, este posibil ca pe timpul nopţii să te freci la ochi provocând ruperea şi fragilizarea genelor. De asemenea, poţi căpăta iritaţii sau posibile infecţii ale ochilor. De aceea, pentru a evita astfel de probleme, nu uita să îţi cureţi bine tenul cu un demachiant delicat potrivit pielii tale.

5. Vei evita murdărirea feţei de pernă

Dacă alegi să te bagi în pat fără să îţi fi curăţat faţa în prealabil, cu siguranţă, faţa de pernă se va murdări considerabil, iar în următoarea seara, toată această murdărie se va reîntoare pe piele, contribuind la apariţia imperfecţiunilor. Un ten curat înseamnă o piele sănătoasă, aşa că evită orice acţiune ce i-ar putea dăuna sănătăţii şi frumuseţii tale şi optează pentru produse naturale, care nu afectează epiderma.Recente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg