5 paşi pentru o manichiură reuşită

1 46580 original jpg jpeg

Dacă obişnuieşti să-ţi faci singură manichiura sau nu ai avut timp pentru o programare la salon, parcurge următoarele etape astfel încât unghiile tale să arate mereu bine.

Pe aceeaşi temă:

7 paşi pentru o manichiură franţuzească perfectă

5 trucuri pentru mâini frumoase

Curăţă unghiile

Înainte de a te apuca de manichiură,foloseşte dizolvantul ca să îndepărtezi de pe unghii orice urmă de lac,ojă şi alte resturi. Ai grijă ca el să nu conţină acetonă,pentru că aceasta usucă unghiile şi le dă un aspect neplăcut. Protejează-le în profunzime,folosind o soluţie de curăţat cu aloe vera sau vitamina E.

Pregăteşte îndepărtarea cuticulelor

După ce ai ţinut mâinile într-un bol cu apă călduţă,aplică uleiul de cuticule pe fiecare unghie şi masează-le uşor. Uleiul are rolul de a înmuia cuticulele şi uşurează îndepărtarea sau împingerea lor. În cazul în care nu ai la îndemână un astfel de produs,poţi folosi cu încredere uleiul de măsline. Lasă să acţioneze 15 minute,apoi clăteşte şi şterge-te cu un prosop moale.

Conturează forma dorită

Taie-ţi unghiile şi dă-le o formă. Încearcă să le pilezi cu mişcări într-o singură direcţie,ca să împiedici exfolierea şi crăparea lor. Dacă ai unghii scurte,optează pentru o formă rotundă,care ajută la alungire şi regenerare. Degetele lungi beneficiază de o formă pătrată,mai ales dacă unghiile sunt înguste. De asemenea,pileşte perpenticular cu lungimea unghiei,îndepărtând eventualele urme rămase. Pentru a preveni ruperea unghiilor,acestea nu trebuie să fie foarte lungi,să aibă forma pătrată şi colţuri uşor rotunjite.

Hidratează mâinile

Evită să tai cuticulele,căci acestea au rolul de a proteja unghia. Împingerea lor,cu ajutorul unor beţişoare speciale,este mult mai benefică şi în plus te fereşte de zgârâieturi şi infecţii. După ce ai îndepărtat cuticulele,spală-te din nou pe mâini şi dă-le cu cremă. Aplică o bază-tratament,deoarece acesta împiedică oja să pigmenteze culoarea naturală a unghiei şi o fereşte de îngălbenire.

Aplică un strat de lac

La final,dă-te cu ojă pe toată suprafaţa unghiei sau numai la vârf,dacă optezi pentru o manichiură franţuzească. Aşteaptă câteva minute să se usuce,apoi adaugă un strat subţire de lac incolor. Acesta conferă un luciu aparte şi întăreşte unghia.Recente

Jennifer Lopez sursa foto  Shutterstock jpg
sosete negre in avion jpg
singuratate jpg
p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin jpg