5 paşi pentru o manichiură reuşită

1 46580 original jpg jpeg

Dacă obişnuieşti să-ţi faci singură manichiura sau nu ai avut timp pentru o programare la salon, parcurge următoarele etape astfel încât unghiile tale să arate mereu bine.

Pe aceeaşi temă:

7 paşi pentru o manichiură franţuzească perfectă

5 trucuri pentru mâini frumoase

Curăţă unghiile

Înainte de a te apuca de manichiură,foloseşte dizolvantul ca să îndepărtezi de pe unghii orice urmă de lac,ojă şi alte resturi. Ai grijă ca el să nu conţină acetonă,pentru că aceasta usucă unghiile şi le dă un aspect neplăcut. Protejează-le în profunzime,folosind o soluţie de curăţat cu aloe vera sau vitamina E.

Pregăteşte îndepărtarea cuticulelor

După ce ai ţinut mâinile într-un bol cu apă călduţă,aplică uleiul de cuticule pe fiecare unghie şi masează-le uşor. Uleiul are rolul de a înmuia cuticulele şi uşurează îndepărtarea sau împingerea lor. În cazul în care nu ai la îndemână un astfel de produs,poţi folosi cu încredere uleiul de măsline. Lasă să acţioneze 15 minute,apoi clăteşte şi şterge-te cu un prosop moale.

Conturează forma dorită

Taie-ţi unghiile şi dă-le o formă. Încearcă să le pilezi cu mişcări într-o singură direcţie,ca să împiedici exfolierea şi crăparea lor. Dacă ai unghii scurte,optează pentru o formă rotundă,care ajută la alungire şi regenerare. Degetele lungi beneficiază de o formă pătrată,mai ales dacă unghiile sunt înguste. De asemenea,pileşte perpenticular cu lungimea unghiei,îndepărtând eventualele urme rămase. Pentru a preveni ruperea unghiilor,acestea nu trebuie să fie foarte lungi,să aibă forma pătrată şi colţuri uşor rotunjite.

Hidratează mâinile

Evită să tai cuticulele,căci acestea au rolul de a proteja unghia. Împingerea lor,cu ajutorul unor beţişoare speciale,este mult mai benefică şi în plus te fereşte de zgârâieturi şi infecţii. După ce ai îndepărtat cuticulele,spală-te din nou pe mâini şi dă-le cu cremă. Aplică o bază-tratament,deoarece acesta împiedică oja să pigmenteze culoarea naturală a unghiei şi o fereşte de îngălbenire.

Aplică un strat de lac

La final,dă-te cu ojă pe toată suprafaţa unghiei sau numai la vârf,dacă optezi pentru o manichiură franţuzească. Aşteaptă câteva minute să se usuce,apoi adaugă un strat subţire de lac incolor. Acesta conferă un luciu aparte şi întăreşte unghia.Recente

Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg