5 paşi simpli pentru un ten frumos iarna

1 78320 original jpg jpeg

În această perioadă, vremea poate fi un pic imprevizibilă. Dar tenul tău nu trebuie sa fie aşa. Cum să îl hidratezi şi să-l revigorezi îţi spune Claudia Avram, specialist în estetica facială, de la centrul de beauty, Perfect Face.

Pentru multe femei, temperaturile scăzute nu se rezumă doar la nişte obraji îmbujoraţi. Vin cu inconfortabila uscare a tenului, a mâinilor şi a picioarelor. Mai mult decât atât, aceste simptome pot deveni atât de severe încât pielea se poate crăpa şi pot favoriza apariţia dermatitelor sau a altor afecţiuni dermatologice.

Claudia Avram spune că, de îndată ce la interior se porneşte căldura, pielea poate avea de suferit. Îţi sună cunoscut? Iată mai jos 10 sfaturi care te pot ajuta să îl protejezi în această iarnă!

1.Programează-te la un specialist

Este indicat ca periodic sa te vadă ori un medic dermatolog, ori un estetician. Mai ales când anotimpurile se schimbă şi mai ales iarna. Acesta îţi poate analiza pielea, îţi poate schimba rutina de îngrijire şi, bineînţeles, îţi va spune ce produse cosmetice ţi se potrivesc. Nu trebuie să te sperii că îţi va prescrie doar produse scumpe. Există o gama variată de cosmetice la preţuri accesibile, care te vor ajuta să îţi păstrezi tenul impecabil.

2.Hidratează intens

Există posibilitatea să fi găsit o cremă care să ţi se potrivească perfect primăvara şi vara. Dar pe măsură ce temperaturile se schimbă, la fel ar trebui şi rutina ta zilnică de îngrijire să se schimbe. Găseşte o cremă puternic hidratantă, ce are la baza ulei, deoarece acesta va crea un strat protector pentru o hidratare îndelungată.

Alege însă cu atenţie, căci nu toate uleiurile îţi pot face bine. Mizează pe ulei de avocado, ulei mineral sau de migdale.

Poţi de asemenea să cauţi produse bogate în glicerină, sorbitol şi acizi alfa hidroxi (AHA).

3.Nu uita de protecţia solară

Cremele cu factor de protecţie nu sunt doar pentru vara. Soarele iernii, combinat cu strălucirea zăpezii îţi pot dăuna grav pielii. Înainte cu 30 de minute de a ieşi din casă, aplică o cremă cu SPF atât pe faţă, cât şi pe mâini. Reaplică dacă stai timp îndelungat afară, în frig.

4.Protejează-ţi mâinile

Pielea mâinilor este mai subţire decât cea din alte zone şi, de aceea, este mai dificil să le păstrezi hidratate când temperaturile sunt cu minus. Deseori, iarna mâinile sunt uscate, roşii, crăpate şi iritate. Când ieşi în frig, poartă întotdeauna mănuşi şi nu uita de crema hrănitoare de fiecare dată când te speli pe mâini. Este preferabil să eviţi apa fierbinte!

5.Hidratează-te pentru sănătatea ta, nu doar pentru piele

Probabil că ai auzit de multe ori că dacă bei apă pielea ta va arăta mereu tânără. De fapt, este un mit. Apa este bună pentru sănătatea organismului la modul general pentru că îl ajută să funcţioneze bine, însă acest lucru nu se reflectă neapărat pe piele.

Sursa foto: beautyhealthtips.inRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg